Tvätta håret mer sällan – Hur gick det?

God morgon kära ni! Kommer ni ihåg när jag, i somras, köpte torrschampo och bestämde mig för att inte tvätta håret på länge? Tanken var att jag skulla härda ut så länge jag bara kunde, eftersom jag ändå var ute i skärgården med kidsen och inte skulle iväg på nåt galej, och alltså inte tvätta håret. Så jag åkte in till Norrtälje (två gånger fram och tillbaka eftersom jag hade glömt plånboken hemma) och köpte torrschampo på apoteket. Tog första bästa, och det har visat sig att verkligen vara det bästa. Tycker jag. Jag har även testat Löwengrip Good to go men tycker att håret känns som seg kola, jag känner mig såå ofräsch när jag använder det så jag måste ge den till nån. Vill man ha riktigt mycket effekt så gillar man det nog. 
Hur som helst, jag körde alltså på det här och höll på och spraya håret varenda dag i två (!) veckor. Japp, jag gick två veckor utan att tvätta håret. Och då är jag en person som behöver tvätta mitt varannan dag. Hur gick det då? Ja alltså jag måste tyvärr säga att jag blev besviken. Jag trodde att den kickstarten skulle göra att det blev nån slags fördröjning på när håret skulle bli fett, men jag upplevde att det var samma sak efter min “kur”. Jag behövde alltså börja med torrschampo dag 3 och sen köra det varje dag tills jag tvättade håret igen. Och så höll jag på fram till mitten av september. I början lät jag det gå fyra, fem dagar innan jag tvättade det och i slutet gick det tre, fyra. Och det blev inte märkbart bättre på den tiden. Min slutsats är att det tar lååång tid att vänja av håret vid en sån här grej, och mitt problem är att jag inte tycker att håret är bra när det inte är nytvättat. Det blir liksom inte fint. Och eftersom jag inte har lyckats göra nån frisyr när håret är halvsmutsigt (testade bara en gång och äger inte ens en fön…) så känner jag inte att jag har motivation till att inte tvätta det varannan dag.
Det här är när jag har fixat mitt hår! Och det är också enda sättet jag fixar mitt hår på. Då har jag torrschampo i för att det inte ska bli så platt, och så har jag en jäkla massa volymprodukter i för att det ska bli lite tjockare. Jag har så tunt hår nämligen. Och så plattar jag det. Jag vet… man kan tro att det bara är uppsatt utan nåt fix, men nope, så enkelt är inte mitt hår. Till och med den här “frisyren” kräver fix. 
Jag känner mig liksom som finast när håret är nytvättat. Ja nu när jag inte gör nån frisyr alltså utan bara sätter upp det. Tanken var ju att jag skulle börja fixa håret på ett bättre sätt. Jag är beredd att köra det här som ett mer långsiktigt projekt – om jag hittar ett sätt att fixa håret så att jag kan trivas i det när det är utsläppt – men då är det bättre att köra en, två dagars förlängning under en längre tid. Det där med att köra en kickstart på två veckor verkar inte ha gjort så stor skillnad. Så nu är nästa steg att få ordning på frisyren alltså. Jag är sååå tråkig som alltid har uppsatt. Och sen börja tvätta håret lite mer sällan genom en långsam stegring. Bra va?! Där har ni facit om ni, precis som jag, vill tvätta håret mer sällan.?Puss på er!
PS. Det måste ju finnas en massa tips för hur man gör med ett tunt hår… för att fixa det menar jag. Jag får göra lite mer research på YouTube tror jag. 

16 thoughts on “Tvätta håret mer sällan – Hur gick det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *