Hur kan vi jobba med rörligt innehåll i sociala medier?

Det pratas mycket om rörligt i sociala medier, eller hur? Mer eller mindre alla företag och varumärken använder rörligt i sin kommunikation. I alla fall de stora. För de lite mindre så är det svårt (dyrt) att producera rörligt varje vecka. Och ja, vi måste ju posta i våra sociala kanaler varje vecka – helst flera gånger. Så hur löser vi det då? ? Ja jag sitter inte här och har en universallösning men tänker att vi kan resonera lite kring det, ok?
Först och främst – jag är säker på att vi om några år kommer att titta tillbaka och skratta åt hur mycket av vår kommunikation som var i form av bilder. Vi kommer istället ha flöden som till större delen består av rörligt. Så… det finns liksom inget val nu, det är bara att sätta igång. Vi måste hitta en strategi för rörligt. Det kommer aldrig backa igen. Rörligt är framtiden! Och ja, jag vet att det inte är nåt nytt, men jag tänker att det är dags att börja kavla upp ärmarna och se rörligt som “default” och allt annat som… sekundärt.
Men då måste vi hitta sätt att göra det enkelt för oss – för det kan inte vara så att vi ska behöva producera film för 100,000:- varje gång vi vill posta något på Facebook. 
Så vi måste hitta sätt att förenkla det hela på. Och dessutom inte tänka reklam och det alltid måste filmas bara för att det är rörligt, utan att vi istället kan skapa rörligt i form av bilder, text och grafiska element som rör sig. Men hur gör man då? Ja jag tycker att det saknas två saker:
1) Bra stock videos! Det är relativt enkelt att hitta ett snyggt stock photo, men när det kommer till video så är marknaden mycket sämre.
2) Enkla sätt att klippa videos på. Och då menar jag inte bara att klippa enklare videos som vi själva har spelat in, utan mer grafiska grejer. 
Men det går ju inte att sitta och vänta på att någon i Silicon Valley ska fixa grejen genom att utveckla en tjänst som gör det enkelt för oss, för då kommer så många av de andra, de som kan eller har råd, springa ifrån oss… snabbt. Så vi måste börja. Jag tycker att minst hälften av det ett företag postar på till exempel Facebook borde vara rörligt, tycker inte ni det? Och nu när jag ändå har er på tråden – hur tänker ni kring rörligt? Håller ni med om att det är en mycket större apparat än bilder + text? Har ni tips på hur vi kan förenkla det? Och… är det dags för rörligt i bloggar snart tror ni? Rörligt på nåt annat sätt än att man postar sin YouTube-video alltså? Hit me! Vad tror ni??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *