En barnfri kväll

God morgon!☀️ Det är faktiskt väldigt ovanligt att det går en hel kväll utan att det kommer ut ett blogginlägg från mig, men så här är det: Jag var barnfri igår och hade en sån extremt kreativ hjärna att jag satt och jobbade med en massa olika projekt. Jag har bland annat köpt en ny kamera som gör att vi kan filma mycket bättre. Jag har alltid haft Nikon, men eftersom den är helt värdelös att filma med (den ändrar fokus hela tiden så det blir aldrig riktigt skarpt) så har jag nu bytt till Canon. Det är tydligen så att Canon är en av de få som har lyckats få till kameror (till rimliga priser) som är enkla att filma med. Så då hade jag att välja mellan Canon EOS 800D eller Canon EOS 80D. Båda dem är jättebra att filma med, men eftersom jag dels hade en massa Nikonprylar att byta in (så att jag inte behövde lägga så mycket pengare emellan) och jag dels vill kunna få till bättre bilder trots att vi inte alltid har så ljusa fina dagar här under vinterhalvåret så valde jag den senare – och också lite dyrare. Jag har inte hunnit pilla så mycket med den men ser fram emot att göra det under helgen. Jag har tittat rätt länge på nya kameror, på nätet och jämfört och haft mig, men det gav så otroligt mycket mer att gå till Scandinavian photo och prata med experter. De är grymma! Ska ni köpa en kamera och behöver råd – gå dit! (Om ni har tillgång till en sån butik) 
Hur som helst, förutom att jag fixade lite med kameran så satt jag och jobbade i Final Cut. Jag håller på att lära mig lite fler skills där så att jag kan klippa grafiska videos, som Anni är väldigt duktig på. Typ såna här. OCH… så satt jag och grottade ner mig i bildspråk. Jag har ju berättat att det är mycket som börjar falla på plats kring vart Mama Said ska, och i och med det så kommer det även ske en del förändringar här i bloggen och på Instagram. Bara roliga saker! Och det ska jag givetvis berätta mer om sen. Men nu så kommer mina små killar snart hem. Barnfria kvällar innebär aldrig barnfria morgnar eftersom Jonas börjar så otroligt tidigt. Så de kommer liksom hit och mellanlandar. Och ikväll är det antingen middag på stan med Johanna eller myskväll med barnen och Idol. Jag ställde in min middag igår och kanske ställer in idag också eftersom jag har haft en sprängande huvudvärk hela veckan. Det är nacken… Min osteopat, som jag var hos förra veckan, sa att det känns som att jag har en enda stor betongklump i nacken, hon kunde liksom inte urskilja kotorna utan det var mer en enda klump. Jag märker att det är tydligt kopplat till stress, både mental (mest) och tidsmässig. Men nu ska vi inte deppa över det för just exakt NU har jag inte ont alls. Halleluja!
Och vet ni vad..? En annan Halleluja-sak. Igår kom Clara förbi. Vi hade bestämt att vi skulle ses och ta en fika och prata lite. Så det gjorde vi. Det ÄR så givande att prata med andra som också driver eget och som går igenom den hinderbana som det faktiskt är. Mer sånt tack! ?
Puh! Ja men ni ser… det är inte bra när jag inte bloggar på kvällen, för då har jag så mycket att säga att ni får läsa, läsa läsa… ?Hur står det till med er? Vad gör ni? Nån som har ett bra “sluta vara stel i nacken”-tips???‍♀️
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *