Pressmeddelande, vinkel och förberedelser för Sthlm Tech Fest

Jösses vad helgen gick snabbt! I fredags jobbade jag och Anni på café och på Media Evolution istället för att sitta på kontoret. Jag tycker att det är jätteviktigt att komma ifrån kontoret när man ska brainstorma och vara påhittig. Då krävs det ofta ny miljö och att man stänger datorn. Det är mycket lättare att se saker sunt och utifrån då. Så det gjorde vi.
Vad vi skulle brainstorma om? Först och främst så ska vi ju till Sthlm Tech Fest på onsdag och ställa ut NewsHubby. Eftersom vi ska lansera en ny modell på den svenska marknaden samtidigt så har vi en del att fixa kring det, och då även bestämma oss för hur vi ska kommunicera det. Jag kom på att det är rätt bra att ställa ut på en mässa i samband med att man ska lansera, för då blir det väldigt konkret det där med att det ska paketeras på ett sätt till användarna så att det blir attraktivt och så att de förstår vad det är man erbjuder. Så det gjorde vi. Paketerade. Och så skrev vi ett pressmeddelande som vi kommer att börja skicka ut idag. Vi börjar med att ge det till en journalist exklusivt så att han får lite förtur. De vill ju gärna vara först. Sen när han har skrivit, så skickar vi till de andra.
Vi skrev pressmeddelandet i fredags som sagt, och sen har vi gjort som vi alltid brukar göra: Öppnat det dagen efter och läst det igen, gjort justeringar, stängt det, funderat lite till, ändrat igen, väntat en natt till, öppnat det och upptäckt att Nämen så där kan vi ju inte skriva, ändrat och… så vidare. Ni fattar. Det jag vill säga är att de där finjusteringarna är bra att göra när man har varit borta några timmar eller gärna en hel natt. Då blir det bäst.
Sen fick jag en liten dipp där ett tag, då jag tänkte att vi skulle byta vinkel. I pressmeddelandet berättar vi om två nyheter och jag fick plötsligt för mig att det var den där andra nyheten som skulle lyftas istället. Men så frågade jag runt och sansade mig lite och kom på att vi nog har tänkt helt rätt. Jag tror vi har valt att fokusera på rätt vinkel. Om man väl når ut så vill man ju att det ska fånga läsarna. Ju. Så önska oss lycka till nu med utskicket 🙂

Jag och Anni satt på Mec och jobbade i fredags. Bild lånad från Annis blogg.871f3cf44941f5f95fb62885ded591a7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *