Så lyckas vi med våra mål

Snart är det nyår och vi lovar en massa saker som “Jag ska komma igång med träningen”, “Jag ska gå ner i vikt”, “Jag ska sluta röka”… och så vidare. Och så går det några veckor och vi misslyckas. Återigen. Jag vet, nu låter jag väldigt pessimistisk, som att jag inte tror på oss. Men det finns en anledning till det! Om vi har kört samma sak i alla år och det inte har funkat – ja men då funkar det inte nu heller. Punkt. Det är bara att inse och istället fokusera på att göra något annorlunda, något som vi inte har testat tidigare.
Så får att uppnå våra mål borde vi ställa oss de här frågorna:

  1. Vem vill jag vara? Visualisera en person som du vill vara, en som inte röker till exempel (om det är det som är ditt mål), som luktar gott och som inte behöver stressa ut så fort det är paus. Hur ser hen ut? Vilket tillstånd är hen i?
  2. Hur kommer jag känna mig när jag har uppnått målet? Vill du gå ner i vikt och komma i form? Fundera på hur livet såg ut och hur du mådde när du senast var i god form. Stanna vid den tanken – tänk efter hur du mådde, vilket tillstånd du var i. Det är det du ska ha som målbild. Inte: “Jag vill gå ner i vikt”, det har du väl testat förr?
  3. Hur kan jag göra vägen dit roligare? Ingår träning i din resa mot målet så hitta något som du gillar, inte något som du har hört ska vara bra. Det finns träning för alla, och ofta gäller det bara att hitta det man är mest bra på av alla träningsformer, det brukar automatiskt bli roligare då. Eller kanske du ska hitta en träningskompis? Det är faktiskt roligare än du tror.

Lycka till!
Vem vill du vara nästa år? Jag vill vara en hälsosam person som tränar och håller igång, som är stark inifrån och ut (dvs. om jag har synliga muskler så ska de bannemig funka jäklig bra också), som inte mäter framgång med hjälp av vågen och som äter en balanserad kost, dvs. som äter bra men inte går bananas bara för att jag äter lite godis.

Young Woman Sits in the Back of a Convertible, Her Arms in the Air, Laughing With Joy
PS. Vad du än gör: Lova mig att du aldrig igen sätter “Jag vill gå ner i vikt” som mål. Läs i såna fall frågorna ovan igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *