Tid för återhämtning

Det finns ingen människa som klarar av för hög stressnivå under för lång tid. Eller för lite sömn för den delen. Kroppen kommer att säga ifrån på något sätt. Och ja, jag vet att det finns de som tycker sig klara sig med 4-5 timmars sömn per natt, och som inte tror sig bli påverkade av det. Men det blir ni. Utan undantag. Vem vet vad som pågår inne i kroppen för det första? De flesta av oss har rätt dålig koll på värden och näringsvärden till exempel. Och humöret – det kanske kan bli bättre av mer sömn? Koncentrationsförmågan – vem vet hur fokuserad du blir om du sover mer? Vikten? Har du problem med övervikt – ja men sov mer (och förbränn mer). Att sova och återhämta sig är livsnödvändigt. Det är då kroppen reparerar sig och bygger upp. Och vad man än vill uppnå så har man alltid bättre förutsättningar om man låter kroppen återhämta sig.
Det här gäller även efter ett träningspass. Rusa inte ut i slutet på passet och tänk att “den där nedvarvningen är waste of time”. Det är den inte. Den är nödvändig för snabbare återhämtning.
Så jag vill härmed att du själv ger dig en fin julklapp i år: Återhämtning och vila.
Julens viktigaste To do-lista:

  • Somna framför Tv'n mitt på dagen – utan att ha ångest över saker du borde ha gjort istället. Det här var nämligen just en sak som du borde göra.
  • Boka in lediga dagar då du inte har nån tid att passa. Se till att bli lite uttråkad. Gå i pyjamas hela dagen, och äg det!
  • Låt det vara lite stökigt! Om du missar att städa undan några kvällar… och väntar tills efter nyår – So what! Det enda du har missat är städtid.Walking on the beach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *