Hälsostart 2016 – träning vecka 3

Äntligen kommer då den här veckans träning. Ber om ursäkt för att det tog lite tid. Den här veckan är jag som sagt inlagd på sjukhus med min lille kille så jag passar på att köra lite hemmaträningövningar med gummiband. När vi kom hit idag så fick vi först dela rum med en annan familj så det var inte riktigt läge att langa fram gummiband och mobilen och börja filma 🙂 Men nu så, om en stund, så ska jag göra det. Men tills dess så kommer här veckans program:
Den här veckan delar vi upp det lite beroende på vart i träningen ni är.
Nybörjare = om du inte har tränat kondition under de senaste månaderna (förutom de här två veckorna)
Motionär = Van att träna lätt till medel kondition
Tisdag:
Nybörjare: Powerwalk 20-30 minuter.
Motionär: Promenad 10 min + löpning 20 min + promenad 10 min (=40 minuter) Under löppasset – kör intervall i pyramid, dvs. 1-2-3-4-3-2-1 där du springer snabbare 1 minut, sen 2 minuter, sen 3, sen 4 och sen minskar du till 3… 1 minuts vila mellan varje intervall. Om du hellre vill köra annan slags intervall – go ahead! Det här är bara ett förslag för att variera lite.
Torsdag:
Hemmaträning styrka med gummiband och kroppsvikt. (Program kommer)
Lördag:
Nybörjare: Powerwalk 30 minuter.
Motionär: Promenad 10 min + löpning 20 min + promenad 10 min (=40 minuter) Under löppasset – kör intervall i pyramid igen.
Söndag: (japp, en dag extra den här veckan)
Kör ett belöningsträningspass idag! Antingen så hittar du på nåt med barnen på lekplatsen – hoppa upp och ner på en bänk, lek nån springlek, klättra och häng, gör dips (träna baksida armar) på en bänk, gör armhävningar på knä, hoppa jämfota framåt, hoppa jämfota uppåt… ja hitta på nåt kul i minst 15 minuter.
Eller ta en 1-timmes promenad med bästa kompisen och prata om sånt som ni aldrig hinner prata om. Kör en halvtimmes coaching var där den ene pratar och den andre lyssnar.
Eller träna på akrobatiska övningar ute på en gräsmatta. Prova att göra kullerbyttor, hjula, åla och så vidare.
Eller kör ett gratispass på ett gym med nåt som du aldrig har varit i närheten av att göra: Yoga, Zumba, Crossfit (var försiktig så att du inte skadar dig), styrketräning med instruktör eller nåt annat. Testa nåt nytt! Och du… tänk inte att det är pinsamt att vara nybörjare på Zumban, de flesta har fullt upp med att kolla sina egna steg 🙂
Lycka till! (Uppdaterar sen med hemmaträningen)
IMG_3673 IMG_3674

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *