Work life balance – 5 tips

När man jobbar som jag gör – i eget företag – så blir det lätt så att man jobbar hela tiden. Att man aldrig stänger av. Det har sina fördelar eftersom jag själv kan bestämma mina tider men den där myten om frihet är egentligen inte sann, det är bara en känsla, i själva verket är man väldigt låst eftersom det alltid finns mycket att göra. Men det är ändå någonting i det som ger en känsla av frihet.
I mitt fall är det väl extra “fängslande” och svårt att få ihop tiden eftersom jag har ett barn som är sjukt på heltid och har varit det i mer eller mindre fem och ett halvt år. Det kräver visserligen inga utflykter på helgerna (vi gör nästan aldrig någonting eftersom han helst är hemma. Nu på sistone, när han inte har varit jättedålig så har vi umgåtts lite med folk ibland men den där ständiga huvudvärken är jobbig för honom – och går upp och ner – och tär mer eftersom den är långvarig. Har man huvudvärk en dag eller två så kan man kavla upp ärmarna och bara köra, men när det pågår hela tiden är det svårare).
41577-Peace-And-Quiet
Hur som helst –  herregud, ibland tar det tid att komma till sak – så har jag insett hur otroligt viktigt det är med Work Life Balance. Och för mig är det de här 5 grejerna som behövs:

  • Sömn. När du sover återhämtas kroppen och byggs upp, så om inte annat – om du har svårt att ta till dig att du måste sova ordentligt- så tänk på att träningen ger bättre resultat.
  • Vatten. Det säger alltid min kompis Maria. Till allt. “Jag är trött” – Drick vatten! “Jag är arg” – Drick vatten! “Jag har långtråkigt” – Drick vatten! Eller ja, nästan i alla fall. Men hon har rätt. Vatten är så bra!
  • Luft. Med luft menar jag pauser mellan sakerna. Jag försöker att inte rusa från möte till möte utan se till at ha luft emellan. Dessutom ser jag till att inte boka upp vissa helger, om det är mycket just då. Som till exempel den här helgen är helt obokad, och ska få vara det. Nästa vecka är nämligen helt galen, både mentalt och tidsmässigt.
  • Träning. När jag tränar så märker jag resultat direkt. Med det menar jag att om jag kommer stressad, irriterad, ledsen, arg eller nåt till ett träningspass så har det garanterat försvunnit efteråt. I alla fall den överflödiga och onödiga toppen av det.
  • Mat. Här är jag halvbra! Alla våra celler dör och förnyas hela tiden – det är ju som ett omlopp som pågår hela tiden – så det känns viktigt att bränslet vi fyller på är bra. Det är ju det vi byggs av, så här ska jag som sagt bli bättre. Jag vill få i mig fler näringsämnen, och ett enkelt sätt att göra det på är att äta så många färger per dag som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *