En bra vän kan ge bra feedback

Bra vänner kan ge bra feedback. Och med bra feedback menar jag inte feedback som bara är positiv och ja-sägande, utan ärlig feedback som är sagd från hjärtat… Och… viktigast av allt – med kärlek och en vilja att det ska komma något gott ut av det.
Jag har flera gånger i livet varit med om att få negativ feedback sagd i ilska eller irritation med målet att vara “dum” eller trycka till. Det är inte bra feedback. När feedback kommer tillsammans med ilska är det inte något bra med det alls, och det går inte att försvara sig bakom att “du måste ju tåla sanningen” eller “måste alla tycka som du?”… eller liknande. De argumenten passar in i bråk och konflikter, men då är det inte “feedback” man håller på med.
Det fina är att från folk som man tycker om, och som man har en bra och trygg relation med, så är det fantastiskt att få feedback. Ärlig och konstruktiv feedback, med syftet att man ska utvecklas. Igår hade vi ju vårt Social Selling-seminarium, och för några dagar sen – när Kristina tittade in på kontoret, så körde vi ett genrep inför henne. Och fick feedback. Med utvecklingspotential inkluderad. Sagt med kärlek och uppriktighet. Men självklart inte med varken ilska eller irritation. Det är fina grejer det 🙂 Jag fick också feedback från andra vänner som var och tittade på oss igår morse. Och det är så fint att få det av folk man gillar och som man vet vill ens bästa. En nära vän vågar ge uppriktig feedback med kärlek, precis som att en nära vän också kan ta feedback som är uppriktig och sagd med kärlek.
Kristina får en privat föreläsning. (Och ger konstruktiv feedback med kärlek).DSC_0141
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *