Så blir man vän med sin kropp

Det är så otroligt många – speciellt tjejer tror jag – som inte är vän med sin kropp. Som inte alls trivs och som alltid har bantat eller hållit på med nåt annat destruktivt. Och som bara ser på sin kropp som en ytlig sak som ska vara snygg och som ska bära upp kläder snyggt.
Sen när man har fött barn så kan det för många infinna sig en känsla av “Wow vad min kropp är grym”. För att man har använt den. Jag har märkt att det är så att om man använder kroppen, till positiva saker såsom träning, så får man en mycket bättre bild av sig själv. Allt handlar inte längre om hur spegelbilden ser ut. Det är bland annat därför jag så starkt rekommenderar att man ska hitta sin favoritträning – det kan vara dans, powerwalks, crossfit, pilates, yoga, spinning… ja vad som helst – och utövar den så att man blir bra på den och känner sig hemma. Det dummaste man kan göra är att göra något för att nån annan säger att det är bra. Hitta istället det du själv gillar, och gör det. Sluta jogga om du inte tycker att det är kul! Du måste hitta något som du brinner för och känner passion för – inte någonting som du gör för att bli snyggare i kroppen (jag lovar, det kommer ändå på köpet sen)
Hannah & Amanda pratar också om det här i sitt senaste poddavsnitt, och sätter ord på det på ett väldigt bra sätt. Lyssna på det!
Eller ännu hellre – bestäm dig för att leta upp din favoritgrej. Det finns nån slags träning för alla. Hitta passionen så kommer det andra på köpet! Och det utan att du tänker på det. Fokuset från spegelbilden kommer minska i takt med att du använder din kropp.
Jag har i många år varit en joggare och fastnade lite där. Men så inser jag nu att det finns så mycket annan träning som jag tycker är mycket roligare och som jag tycker är rolig att göra medan jag utövar den och inte bara efteråt när jag känner mig duktig. Att känna sig duktig efteråt är inte passion. Passion är när man tycker att det är kul under tiden. 151101_Skissbild_JWB0977
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *