Vänta inte på att motivationen ska komma – Skapa den!

Stora författare, eller kanske författare överlag, brukar säga att man inte ska vänta på att inspirationen till att skriva bara ska komma till en. Att man ska få ett kreativt flow och känna att man måste sätta sig och skriva… det händer liksom inte. Eller så händer det i alla fall väldigt sällan.
Jag skulle vilja säga att det är samma sak när det kommer till kost och träning. Motivationen och inspirationen kommer inte bara att komma så där hur som helst. Man måste jobba för det. Och det är ju svårt när man inte är motiverad. Moment 22…
Så hur gör man då? Det är just av den här anledningen som jag förespråkar att man ska börja lätt, så att motståndet inte känns så stort. Och gärna på nåt kul sätt så att det faktiskt känns som en vinst att komma iväg och träna. Kanske en promenad med favvispodden i öronen? Eller en promenad med en kompis? Eller så får du ha hen i öronen. Kompisen alltså.
Se helt enkelt till att smyga in träningen i ditt liv så kanske motivationen kommer efter hand. För så fort du känner dig lite duktig på nånting så är det lättare att känna sig motiverad. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *