Några vanliga myter om viktnedgång

  • Om jag tränar hårt så går jag ner i vikt – Att träna är inte ett likhetstecken med att man går ner i vikt. Det beror mycket mer på kosten än på träningen.
  • Om jag äter kolhydrater för sig och protein för sig så går jag ner i vikt – Att vissa sammansättningar av mat ger större viktnedgång än andra stämmer inte. Mat är mat, och den mat som stoppas i munnen innehåller samma energi oavsett vad den kombineras med. Det sker ingen kemisk process när maten blandas i munnen.
  • Om jag inte äter efter kl. 18 går jag ner i vikt – Att man inte äter efter klockan 18 gör inte att man per automatik går ner i vikt, men det är klart – om du tar bort ett onödigt mål som du tidigare har ätit nån gång efter middagen så är chansen stor att du går ner i vikt. Men då handlar det inte om tidpunkten utan om total mängd kalorier.

Det är bara så här enkelt: Om man gör av med fler kalorier än man stoppar i sig så går man ner i vikt. 
Så satsa hellre på att träna upp dina muskler – och om du gärna vill gå ner i vikt så tänk på vad du äter. Och gå ner i en sund takt. Det går inte att köra en quick fix. Det är inte hållbart, jag lovar.armhavningar
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *