Tjejkväll på gymmet

Vi planerar att ha en tjejkväll på gymmet, och det ska bli så himla roligt. Vi är fyra PT's som jobbar på The Raw Gym och vi tillsammans ska arrangera en tjejkväll.
 
Det jag har märkt från mina kunder – och från er bloggläsare – är att många tjejer tycker att det är lite läskigt och pinsamt att gå in på ett gym när man inte riktigt vet hur maskinerna funkar. Och att det känns ännu läskigare i den där hörnan där det finns väldigt mycket testosteron (och fria vikter). Just det här gymmet har dessutom många killar som medlemmar, och framförallt många som tar sin träning på allvar. Men det finns en viktig sak att komma ihåg, och som gäller vart man än tränar: Det är sällan de som är erfarna inom träning som tittar på och dömer andra, ofta är det mer man själv som gör det. Eller kanske andra som är osäkra. Och vad spelar det egentligen för roll om man är nybörjare?
 
Hur som helst – jag vet att det här är ett hinder för många, så det är en av grejerna vi tänker göra under tjejkvällen – ha en ordentlig genomgång av de vanligaste maskinerna. Typ visa vilka handtag man kan använda till vad, hur man ska hålla i dem och i vilka muskler det ska kännas.
Vi tänker också att vi ska ha en föreläsning, kanske om motivation och hur man på ett enkelt sätt får ett mer hälsosamt liv (utan att försaka alltför mycket). Finns det nåt annat ni skulle vilja att vi pratar om? Det vore så bra om vi fick lite tips.
Och så kommer vi givetvis köra nåt slags gruppass också, på en nivå som funkar för alla. Kanske nåt som man kan ta med sig hem och köra hemma eller utomhus, men jag vet inte än.
På fredag ska vi ha möte om det här så om ni har några som helst tips på vad en tjejkväll på gymmet borde innehålla – lämna gärna en kommentar! För självklart så kommer jag att dela med mig sen i bloggen också. 

0 thoughts on “Tjejkväll på gymmet

  1. Men vad kul! Jag skulle vilja lära mig hur cable crossen funkar och få tips på bra övn där. Och så skulle jag vilja veta vilka övn som är bra att kombinera i supersets (heter det så?). För jag avskyr att bara sitta och vila mellan seten när jag är på gymmet, då varvar jag hellre m nån annan övning, men jag vet inte om man då ska välja att träna olika kroppsdelar eller samma.
    En föreläsning hade gärna fått handla om kost och hur mkt man behöver äta när man styrketränar och vad och vad som händer om man inte äter ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *