Träna ryggövningar hemma

När jag var på Svalbard så hade jag med mig mina TRX-band och körde ett träningspass inne på rummet. Jag hade inte behov av fler eftersom jag hade huvudvärk precis hela veckan. Jobbigt!
Men det jag tänkte på då i alla fall var att jag tyckte att det var svårt att komma på bra ryggövningar som går att göra hemma. Normalt sett, när jag är på gymmet, så kör jag latsdrag och några andra övningar i samma maskin.
Den här maskinen.
Och den är ju svår att ersätta i ett hotellrum. Men det finns ju andra ryggövningar man kan göra, men av någon anledning så kom jag inte på några och har sedan dess fastnat där. Har tyckt att det liksom inte finns några bra ryggövningar att göra hemma. Men det finns det ju. Förstås. Det är som sagt bara min hjärna som har hakat upp sig. Såg det här klippet, av Lofsan, med tips på bra ryggövningar att göra hemma. Den första övningen kan man som sagt göra med gummiband, precis som hon säger i videon.
Och varför vill man träna ryggen då? Jo men eftersom allt vi gör i vardagen är “framåt”. Vi sitter med armarna och axlarna framåt när vi sitter vid en dator till exempel, så är det ett måste om man vill vara hållbar, att träna ryggen. En stark core och en stark rygg är bra.

0 thoughts on “Träna ryggövningar hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *