Sharing is caring

Månadens tema på Media Evolution City, där vi sitter, är “Share and Care”. Och eftersom jag hjälper till med att intervjua till “The Community”-podden som de driver så fick jag idag äran att intervjua Per Ågren från MFF. Han berättar om deras samhällsengagemang och om hur de vill ge tillbaka till Malmö. Om hur de i positiv bemärkelse “utnyttjar” sitt goda varumärke för att påverka och hjälpa ungdomar. Men mer om detta i podden när den kommer ut. 
Det jag går och funderar på är hur mycket jag älskar det här med att dela med sig. Jag tror att ju mer man ger – ja till och med av materiella saker – desto mer får man tillbaka. Det känns som att det finns nån slags osynlig kraft som ger tillbaka minst lika mycket som man ger ifrån sig. Flummigt? Kanske, men det kan ju också vara ganska konkret: MFF har till exempel en fotbollsakademi där de erbjuder ungdomar fotboll i skolan, under skoltid, och det är klart att det återigen kommer att ge tillbaka nåt till MFF – i form av bra spelare. Och för ungdomarna så visar det sig redan nu i form av mycket bättre betyg. 
Ja men jag tror verkligen på det här med att vara transparent och dela med sig. Vi brukar ofta skriva blogginlägg om hur man producerar och klipper en podcast, om hur man jobbar framgångsrikt i sociala medier, om hur man kan jobba med social selling och så vidare. Vissa säger att vi förlorar på det eftersom vi då ger potentiella kunder kunskap. Jag tror att det är helt motsatt – att vi tjänar på det – även om det inte är det som är syftet. Det är kul att dela med sig bara. 
Och på tal om det så vill jag dela med mig av den utsikt jag hade när jag gick ut med Bruno för en stund sen. Havet är helt spegelblankt och det var ett sånt där magiskt ljus. Love it!
Vad tycker ni? Delar ni med er eller håller ni på era hemligheter? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *