Nu är det helg… och några ryggövningar

Det har varit en lång vecka  – förmodligen för att Mio har varit sjuk (det blir så mycket mer pusslande), och för att Sanna har opererats och inte kunnat vara på kontoret – så det är lite extra skönt att det är helg. Men det har, jobbmässigt, varit en bra vecka. Det känns som att vi har riktigt mycket på gång just nu och jag håller tummarna hårt för att ett eller flera av projekten går i lås. Helst alla! Skulle alla gå i lås skulle det gissningvsi innebära att vi behöver anställa en till. Men det är långt dit så vi får se… Håller i alla fall tummarna. 
Träningen har gått finfint, förutom att Sh'bamen var inställd i tisdags, BodyJamen inte gick att gå på i onsdags (jag hade kört hela vägen dit) eftersom deras stereo pajade och jag inte kommer kunna på gå Sh'bam idag utan istället ska se på när Alvin spelar match.
Vet ni att jag har ett tränings-Instagramkonto förresten? Det är några där som har frågat om bra övningar för kontorsrygg och kontorsaxlar. Här är några som jag själv har kört i veckan:
Den här – sälrodd – är bra för ryggen. Man ligger på en bänk med en skivstång under sig, startar med helt raka armar nere i botten och drar explosivt upp stången tills den tydligt stöter i bänken. Det ska höras. Som vanligt när det gäller ryggövningar så ska man klämma ihop skuldrorna i toppläget. 
Den här övningen är superduperbra för kontorsaxlar. Man ligger på golvet och håller armbågen i midjan. Sen startar man i botten med en hantel i handen och för den hela vägen upp (som på bild 2) utan att vinkla handleden och utan att ta bort armbågen från midjan. Den här övningen kan ni köra med en 1 kg eller 2 kg-hantel.
 
 
 

0 thoughts on “Nu är det helg… och några ryggövningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *