Regniga dagar med barnen – som upplagt för konflikter

Fy vad pestigt det är med regniga semesterdagar när man ska hitta på nåt med barnen. Mina barn är lite för stora (eller för små?) för att bara lura iväg till stan och titta i affärer och fika. Och inte alls så lättroade som jag hade önskat. Man kan ju inte springa omkring på lekland, bio, bowling och sånt hela dagarna. För det första så är det ju svindyrt och för det andra så är det inte så kul när det blir för mycket av det goda. Igår var en riktig pestdag, vädermässigt, här hemma. Som upplagt för konflikter mellan kidsen – som just nu ofta hamnar i konflikt med varandra. Antingen är det Mio som har en anti-Alvin dag eller så är det Alvin som har en anti-Mio dag. Vad det innebär? Jo men typ att allt den andre gör irriterar dem. Så himla drygt. Jag vet att man får räkna med syskonbråk – men de här perioderna när det känns som att det går överstyr, vad gör man då? Delar på dem? Låter de sköta det själva? Går emellan och dealar och har sig? Hur man än gör så känns det som att man når samma resultat. Hur gör ni andra???
Idag är det i alla fall fint väder så då blir det strandhäng. Härligt!
 

0 thoughts on “Regniga dagar med barnen – som upplagt för konflikter

  1. Vi brukar göra så att barnen får gå in på sina rum och vara där. Där får de vara i fred från andre. Sen brukar vi göra just det. Dra till lekland. Men Leos är svindyrt så vi åker till busfabriken istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *