Att vara lite offline en eftermiddag

God morgon! Nu kanske rubriken får er att tro att jag ska prata om avkoppling och om att läsa böcker eller nåt. Förlåt för det i såna fall, jag ska nämligen prata om jobb ?
Häromdagen hade jag och Anni en tre och en halv timmar lång workshop där vi jobbade på ett helt annat sätt än vi brukar göra. För vi har kommit på att när vi ska göra planer som sträcker sig över långa perioder och som innefattar toppar och dalar i arbetstid, så är det enklast att göra det offline och sen, när vi har fått en överblick, lägga in det online. För det hade blivit konstigt att skicka förslag till kunden i form av ett foto på väggen, eller hur? ?
I det här fallet så handlar det om en kund som vi redan jobbar med och som vi nu har förlängt samarbetet med. De har lanserat sin nya produkt, här i Sverige, för ett par månader sen – och nu planerar vi lansering internationellt, det vill säga på flera olika marknader, framöver och ska samtidigt även behålla kommunikationen på samma sätt här i Sverige. Så det gäller att ha tungan rätt i mun när vi planerar. Ingenting får missas eftersom vi utefter den här planeringen också får fram antalet timmar som vi behöver jobba varje vecka – och utifrån det kan ge en rimlig offert.
Jag som egentligen älskar att göra saker online ÄLSKAR det här arbetssättet när det kommer till större projekt. Det blir så tydligt att få någon slags tidslinje på en vägg där man kan se allt samtidigt. Vi gjorde så att varje A4-papper representerade en vecka, och så hade vi gula lappar till svenska aktiviteter och rosa till internationella. Och gröna till när de stora grejerna ska ske, typ lanseringsdagar och liknande. Så himlans bra sätt måste jag säga.
Och sen när vi var klara så la vi in allt i en excelfil och skrev även lite korta beskrivningar i ett vanligt dokument, så att kunden på ett enkelt sätt kan förstå hur vi har tänkt. Det fina med det här är att även om det tog hela eftermiddagen så ser vi det som VÄL investerad tid. Vi kommer att ha den här på väggen ända fram till september, och vi kommer att hjälpas av den VARJE dag. OCH… inte minst – vi slipper nu täcka de fula hålen i väggen. Bra va? ?
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *