Podcasttips “Hur du klarar dina mål”

På tal om det här med mål som jag skrev om häromdagen, så har jag nyligen lyssnat på Kjell Enhager i Framgångspodden där han pratar om mål och hur vi uppnår dem. Han är ju proffs i ämnet så jag tycker definitivt att ni ska lyssna på det här avsnittet. Jag ska berätta om två saker som jag särskilt tog med mig därifrån. Fritt tolkat.
Först och främst så ska vi fundera över vad vi skulle göra om vi inte skulle kunna misslyckas! Det var det som jag var lite inne på häromdagen när jag skrev om att vi borde drömma heeelt utan begränsningar. Det är tydligen bra, enligt Enhager alltså. Och det var ju också det vi gjorde när vi körde vår Yoga-workshop med Nellie Rolf.
 
Sen så ska vi tänka oss hur det känns i oss när vi har uppnått vårt mål. Så om vi till exempel drömmer om att få en viss tjänst så ska vi besvara frågan hur det skulle kännas när vi väl har fått den tjänsten. Och det här jobbade vi mycket med när jag gick min PT-utbildning. Knepet är att fortsätta att fråga varför, varför, varför. Så här typ:
– Varför vill du träna?
– Jag vill bli stark!
– Varför vill du bli stark?
– För att jag vill kunna lyfta tyngre vikter.
– Varför vill du kunna göra det?
– För att det kommer att kännas bättre när jag är på gymmet!
– Varför kommer det att kännas bättre?
– Jag kommer att känna mig duktig?
– Varför känns det bra att känna dig duktig?
– Jag får ett bättre självförtroende då och känner mig säkrare. 
BAM! Där har vi det! Det är SÅ mycket bättre att ha “jag vill känna mig säkrare” som motivator än “jag vill vara stark”. Förstår ni skillnaden? Jag älskar det och det var som en uppenbarelse för mig när vår lärare under PT-utbildningen gjorde de här övningarna med oss. Så bra och faktiskt en livsläxa!
Men strunt i det nu. In och lyssna på avsnittet med Kjell Enhager. Oavsett vilken typ av mål ni vill uppnå så passar det. Tala gärna om sen vad ni tyckte!
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *