Midsommarafton

Just det… vi har ju inte pratat om midsommarafton. Vad gjorde ni? Hade ni kul? Firade ni traditionsenligt? Jag gillar att vara ute på landet på midsommar – och dansa runt stången och så där, men tycker att det är rätt trist att fira inne i stan. Men i år så gjorde jag nåt helt annat eftersom pappa Jonas var sugen på att ha barnen. Vi ska nämligen åka iväg nu och vara borta ett tag, så han ville ha en dos av sina små killar.
Så jag och Mandy bestämde oss för att åka till Köpenhamn! Jag har länge tänkt, ända sedan Jessica och Angelica var här nere och pratade om att de skulle åka till Köpenhamn över en helg, att jag är sugen på att åka dit (eller till nån storstad liksom) och bara strosa omkring, dricka ett glas bubbel, shoppa lite, titta på folk, dricka ett glas till, äta, shoppa… ja men ni fattar. Det där planlösa som man bara gör när man har tid
Och det hade vi ju, jag och Mandy, på midsommar. Så himla mysigt. Vi åkte till Köpenhamn och gjorde exakt det där som jag precis skrev.
Vi började med att äta direkt när vi kom fram. 
Vi var vrålhungriga båda två och det vi inte visste då var att det tydligen var någon slags superpizza, för vi blev inte hungriga sen på hela dagen och kvällen. Märkligt ändå.
Vi gick och luktade på 300 olika parfymer, och jag insåg återigen att det finns nog inga parfymer jag gillar. Jag hatar när det luktar parfym-parfym och gillar mycket mer när det luktar rent och “naturligt” fräscht. Ja ja, jag vet att det sällan är naturligt, men ni fattar ?
Vi körde lite typiskt turistande i att gå till Nyhavn och ta ett glas bubbel/ öl.
Ändå ett måste när vi nu var där som turister för en dag.
Och vi var inte de enda så klart…
Sen gick vi och shoppade. Himla kul att jag och Mandy köpte samma väska. Haha… men det gör inget eftersom den är svart. Det hade varit värre om den hade varit i nån utmärkande färg och vi kom med likadana väskor.
Sjukt att vi sen, samtidigt, drabbades av jordens torka. Vi var så törstiga att vi typ sprang framåtlutade i jakt på något att dricka. Så när vi hittade en glassbar där vi kunde köpa varsin SVINDYR Cola zero så gjorde vi det. Och som ni ser så njöt Mandy snäppet mer än jag
Vi åkte hem runt 20-tiden, och då fick jag en myskväll med mina små barn också. Perfekt ju. Mio var nämligen dålig så han orkade inte med midsommarfesten, och Alvin blev hemlämnad ganska tidigt eftersom det inte var så många andra barn där. Perfekt för mig ändå. Det bästa av två världar.
Igår hade jag en sån där riktig fixardag. Nästan alla kläder är rentvättade, bilen är tvättad och luften i däcken är fixad, jag har tagit fram alla Alvins kläder som ska med (lättare än att vika in dem i garderoben efter tvätten ju), jag och Alvin var iväg och köpte flytvästar och fiskegrejer (Nu saknas bara mask som vi ska köpa på vägen på tisdag. Jag vägrar nämligen att ha mask i kylen) och idag ska jag till apotoket och komplettera med Mios alla mediciner, köpa badskor till Mio (Han har växt så otroligt mycket på sistone) och sen är vi nog klara för semester.
Jag behöver gå in på kontoret imorgon och ta ett möte, och sen åker vi på tisdag. Vi börjar med en vecka (nästan) i Småland. Min syster fyller år så vi ska alla mötas där uppe i en stor stuga. Sen blir det två veckor i Stockholms skärgård. Det finns båt på båda ställena och eftersom jag älskar att sitta och meta så tror jag att vi kommer att göra det väldigt mycket. Vi får se… Vad ska ni göra på semestern?

 

60 thoughts on “Midsommarafton

  1. Jag firade midsommarafton med att jobba 12-20:15 😉 Så är det att jobba inom vården, förra året var jag ledig men jobbade helgen istället. Men det gör inget, vi hade det rätt lugnt i fredags 😉 Jag hade med mig matjessill, potatis, ägg, svart caviar, gräddfil och gräslök. På kvällen käkade vi jordgubbstårta som kliniken bjöd på 😀 jag hämtade dom hos Mormors bageri i Lund.
    Ha det så bra i Stockholm <3

  2. Jag har en son som inte uppskattar bad ännu, men undrar om man behöver badskor? Inget vi hade när jag var liten men jag hade ifs ingen UV-dräkt heller.. Är det för city kiddos;0)?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *