När det går bra så går det ännu bättre

God morgon! Lite senare än vanligt jag vet… Jag hade ett pass med min PT kl. åtta i morse och innan det skulle jag hinna med både meditation, spikmatta och så hela morgonprocessen med barnen då så klart. Att ligga på spikmattan är ett desperat försök att fixa min nacke, som är stel igen och som gör att jag får en dundrande huvudvärk. Och vet ni… spikmatta, huvudvärkstablett och sen träning verkar ha gjort susen, för just nu har jag knappt nån huvudvärk alls. Underbart! Jag har en teori om att vissa människor är såna som får ont i magen och andra i huvudet. Jag tillhör den sistnämnda. Och har aldrig ont i magen å andra sidan.
Hur som helst, träningen gick bra. Ja alltså den gick suuuuperbra! Mitt mål med träningen är att jag vill bli stark inifrån och ut. Mitt starkaste liksom. Jag bryr mig inte om vilka vikter andra sätter på sina stänger, men tycker att det är kul när jag själv blir bättre och bättre. Och just idag gjorde jag ett fantastiskt pass. Mest nöjd är jag för att jag hade helt perfekt teknik i marklyft. Jag har hållit på och finputsat på det ett tag och det är så svårt att förändra ett invant beteende (på alla platser i livet) och det har jag alltså kämpat med nu ett tag. Och idag var det nånting som klickade till – och jag fattade plötsligt grejen.
Och det är så skönt när man känner att man lyckas med en sak. Det gör mig så sjukt starkt, mentalt, och idag innebar det att jag sen presterade på topp även under resten av passet. Jag var starkare än nånsin.
Och så här är det ju i livet i stort… Det finns inte en idrottscoach i världen som skulle säga: “Du suger!” “Du är inte bra nog!” eller “Tänk om du misslyckas”, eller hur? Positiva händelser ger mer positivt, och när det går bra så går det ofta ännu bättre, just för att våra hjärnor mår bra av när det går bra. 
Men… när det är väldigt tufft… då är det ju svinsvårt att vända det till nåt positivt och försöka få det där positiva flowet. Men jag försöker alltid tänka på det i alla fall och försöka vända det, istället för att grotta ner mig i det negativa. Hur är ni där? Jag tror inte att det finns nåt rätt och fel, utan att vi helt enkelt är olika som människor. Vad tror ni?
 

16 thoughts on “När det går bra så går det ännu bättre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *