Hur tusan vill vi ha det på Instagram egentligen? ?

Hej och god kväll! Jag sitter här med barnen vid köksbordet efter att ha ätit middag. De gör läxor och jag sitter här och… tittar på. Idag har jag spelat in två poddar, och det är riktigt skönt att ha bockat av det nu, för det var nämligen sista poddarna för den här säsongen. Jag har intervjuat Nino från Framkalla, där han pratar om hur han har byggt ett företag organiskt, utan kapital. Och så har jag intervjuat Emelie Walles kring hennes olika företag och om hur hon jobbar med sina olika varumärken. Det är himla kul att höra folks stories. Jag älskar poddformatet och hade gärna intervjuat människor var och varannan dag, men då hade jag velat ha mer tid.
Hur som helst… efter att jag och Emelie hade spelat in podden så fastnade vi i ett samtal kring företagande och Instagram. Jag saknar att prata företagande med nån så det blir liksom som att man aldrig vill släppa det när man väl börjar prata med någon som lever samma slags entreprenöriella liv, och som förstår vad det handlar om att satsa.
Och sen… så klart så kom vi in på Instagram. Herregud, hur mycket man kan tjata om Instagram? … tänker ni kanske nu, men ja jag TYCKER att det är intressant och jag funderar mycket över några saker. Bland annat det här med kvalitet vs. bilder tagna här och nu utan “fejkfilter”. Och som vi har pratat om tidigare så säger både ni, jag och många trendspanare att vi är trötta på för snygga, fejkade bilder som inte visar verkligheten, men att vi ändå vill ha hög kvalitet på bilderna. MEN… när man tittar sig omkring så verkar det ju inte stämma. Eller? Haha.. jag blir tokig! Jag vill ju ha ett svar. Jag vill liksom veta. Tittar man på Emelies Instagramkonto så har det börjat växa ordentligt sen hon började med snygga “fejkade” bilder. Ja men alltså bilder som är styleade och som inte är tagna när hon lite så där spontant lekte med barnen vid poolkanten. Ni fattar om ni kollar in hennes Instagram – @emeliewalles.se. Eller se här bara:
Och vi pratade om just det idag… Så är det ju i många andra fall också. De största influencers har ofta sjukt fina flöden. Eller? Hallå, vad säger ni? Vad säger vi? Jag fattar inte… ? Det är kanske helt enkelt så att det finns en marknad för alla slags konton. Kom gääärna med era kloka åsikter!
 
 

32 thoughts on “Hur tusan vill vi ha det på Instagram egentligen? ?

  1. Visst är det snygga bilder men det är just ett sådant konto som jag inte skulle följa. Jag kan inte relatera till det, det är för långt från min verklighet. Jag följer de personer som inspirerar och motiverar mig oavsett om bilderna är snygga eller inte. Jag vill ha inspiration på instagram, inte ett snyggt flöde i första hand.

  2. Jag håller med. Det är intressant. Jag tror att det är rätt att säga att vi gillar det som är här och nu, verkligheten. Men sedan tittar vi på konton med fina bilder som då oftast är genomtänkta och planerade. Eller ”fejkade” som du skriver. Jag tror att bara för att innehåll är uttänkt och stylat betyder det inte att det är fejk. Mer att den personen har försökt göra det som är unikt för den personen mer bildmässigt intressant. Vi behöver sluta tänka att stylat är samma sak som fejk.
    Det jag kommer på när jag tittar på stylade konton är att det blir så lika att jag tycker att jag redan har sett bilden flera gånger. Då blir det tråkigt och ointressant. Om inte texten bidrar med något unikt. Men det är ju inte fejk skulle jag säga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *