Det gäller att nischa sig

Åh, jag tycker att det är så svårt att bestämma mig för vad det är som vi mest av allt ska fokusera på, på Mama Said. Jag har pratat om det här tidigare men vacklar fortfarande. Jag vet ju vad vi är bra på men det finns många produkter som vi, utifrån det, erbjuder och jag vet inte riktigt vilken som är våran go to. Vilken som är den som vi verkligen borde satsa på både för att dra in kunder nu och för att se framåt. Vi hjälper ju kunder löpande med deras sociala medier, vi producerar och klipper poddar, jag utbildar och föreläser, vi skapar rörligt innehåll och bloggartiklar, vi jobbar med målgruppsanpassad Facebookannonsering… och så vidare. Ja men ni fattar. Vi gör så himla mycket, och det i sig är det så klart inget fel i – det ligger ju inom samma områden – men jag vill liksom att det ska bli tydligare kring exakt vad vi gör, och dessutom hitta våran go to. Det som vi ska fokusera starkast på. Ni vet det där som gör att alla tänker typ: Aha… om vi ska ha rörligt material till Facebook och Instagram, då är det Mama Said vi ska kontakta.
Och nånstans så känner jag att just rörligt… det borde verkligen vara en av våra viktigaste delar. Det kommer bara bli mer och mer av det ju. Och då menar jag inte rörligt som i filmade videos, utan rörligt som i en bild med text som kommer in, en logga som svishar förbi… ja men rörligt utan att det är film. Jag vet att ni förstår. Vi jobbar redan med det här, men jag menar att det kanske är det här vi ska prata om och annonsera om? Just nu så pratar vi och annonserar om allt.
Ååååh, min hjärna kokar.
Jag måste sätta mig ner och låta det bli tyst… fundera på vad vi ska fokusera starkast på i vår kommunikation. För när man fokuserar på allt så händer inget. Det är dåligt. Jag vill att vi är spjutsspetsvassa på en sak och att det är det vi pratar om – sen ska vi fortfarande göra allt annat också så klart. Ja men det är det där med att nischa sig… att våga låta bli att prata om “allt” och istället välja ett område. 
I helgen ska jag, OM det är fint väder, ta en joggingtur eller promenad längs Ribban (stranden här i Malmö) och fundera. Jag brukar göra så när jag vill reda ut nåt… Ställa mig en fråga och sen gå ut på en powerwalk eller joggingrunda och lyssna på svaret som kommer. Så då har jag aldrig musik eller podd i mina lurar, utan jag låter det vara helt tyst. Och är det riktigt dåligt väder så kan jag göra det i skogen istället. Det är nästan härligare nu när det är vinter… Ja vi får se, jag behöver komma ut i alla fall. 
Vi får se vilken dag Alvin ska spela match bara. För en annan sak som händer i helgen är ju att vi ska julpynta. Jag längtar! Jag älskar, älskar, älskar julen och vi ska verkligen gå all in och lyssna på julmusik, äta pepparkakor och lussekatter, julpynta och kolla på julfilm. Kan det bli mysigare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *