7 anledningar till varför företag borde finnas på Instagram

Behöver ni som företag finnas på Instagram? Jag skulle säga att det beror på. Det beror på vad man är för slags företag, men i många fall så skulle jag säga JA! Ja, det borde ni!
Instagram är en plats där det finns chans att låta kunder och potentiella kunder få lite mer insikt i företaget – antingen genom att inspirera, eller kanske genom att bjuda på sin kompetens eller “behind the scenes”-material. Vi vill ha relation med de vi köper av, och Instagram är en utmärkt plats att låta våra kunder och potentiella kunder komma närmare oss. Så varsågoda – här kommer 7 anledningar till varför ni som företag bör finnas på Instagram:
  1. 75% av användarna engagerar sig i ett företag efter att ha sett deras inlägg.
  2. 53% av användarna följer sina favorit-varumärken på Instagram.
  3. Ca. 60% av användarna säger att de brukar upptäcka nya produkter genom andra användare på Instagram.
  4. Ni får en chans att interagera med era följare och potentiella kunder. (=bra för framtida försäljning)
  5. Ni kan visa vilka ni är och därmed göra att ert varumärke känns mer personligt.
  6. Ni kan påverka en stor massa om ni har en hjärtefråga som ni brinner för.
  7. Ni kan skapa ett dedikerat och troget community. (=dröm för en marknadsförare)
Sen är det inte säkert att Instagram passar för alla så klart… Men jag skulle säga att det här med att B2B bara funkar på LinkedIn, är en myt. Vi måste komma ihåg att människor är människor oavsett vad de har för yrkesroll. En VD eller styrelseordförande har tankar, känslor, humor, hobbies och intressen precis som alla andra. Och troligtvis finns många av dem på Instagram (eftersom stor del av befolkningen gör det).
Så jag skulle vilja uppmana er att tänka ett extra varv om ni spontant tänker att Instagram inte är för ert företag. Det kan det faktiskt vara… 
Vill ni ha idéer kring vad ni ska posta på Instagram? Eller få andra uppdateringar och tankar kring sociala medier? Ja men då ska ni prenumerera på mitt nyhetsbrev. Gör gärna det så hörs vi där.
 

16 thoughts on “7 anledningar till varför företag borde finnas på Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *