Drömmer om Attefallshus från Bygghemma

Detta inlägg är ett betalt samarbete med Bygghemma
Kommer ni ihåg att jag och några av mina barndomsvänner träffades på en brunch där innan jul? Ja men jag brukar ju tjata om hur fint jag tycker att det är med barndomsvänner. Man kan alltid vara hela sig själv, behöver inte förklara sig och inte heller ha någon startsträcka när man ses. Man bara ÄR liksom. Och det räcker och är helt underbart. Känner ni igen det? ❤️
En annan sak som är helt underbart är det här med hus och trädgård. Jag är så himla sugen på att ha ett hus, med en gräsmatta att stoppa ner fötterna i på sommaren. Och där barnen kan springa ute i trädgården och spela fotboll. 
Tinas hus (hon som bjöd på brunch) är en liten sommarstuga där hon har gjort en tillbyggnad i form av ett Attefallshus. Och det där rummet alltså… det är magiskt. Älskar ljuset! ☀️
Jag är så sugen på att köpa en tomt, den behöver inte vara så stor, och så bygga ett Attefallshus där som vi kan bo i (som sommarstuga alltså) de första åren. Och sen, när man har tid och råd, så skulle man kunna bygga ett större hus. Det finns ju så himla många gölliga små stugor och jag har sett flera fina Attefallshus hos Bygghemma. Alltså de kostar runt runt 100,000 kronor så det skulle inte vara en jätteinvestering… om man hittar en tomt som inte är alltför dyr då alltså.
Kolla de här husen till exempel. Så jäkla mysiga ju! Det kanske är dumt med så mycket fönster på ett sånt litet hus, fast jag vill ju ha in ljuset! Jo men jag gillar det! 
Eller det här.
Bilderna är lånade från Bygghemma.se
Jag trodde att Attefallshus var en typ av hus, typ som ett varumärke för en viss sorts hus som man får lov att bygga utan bygglov… Nu skäms jag lite här. Det här är kanske sånt som alla visste. Men definitionen är att “det är ett så kallat komplementhus som riksdagen har beslutat ska kunna byggas utan bygglov.” Så det är alltså inte en viss sorts hus utan de kan se ut på helt olika sätt. Ja ja, man kan inte vara bra på allt. ??‍♀️
Ett Attefallshus får vara max 25 kvm och ha en max nockhöjd på 4 meter – vilket ju är väldigt högt. Perfekt så att man kan ha loftsäng och så tänker jag. Det finns ett förslag (som jag tror kommer bli verklighet) på att de ska få vara max 30 kvm vilket ju är väldigt mycket större än 25. Så bra ju! 25 är litet för en sommarstuga, men 30 skulle vi klara. Jag vill ha ett Attefallshus. På en liten tomt i skogen. Hur mysigt hade inte det varit? ?
 

16 thoughts on “Drömmer om Attefallshus från Bygghemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *