Sociala medier i semestertider!

God morgon! ☀️Vilken jäkla påskvecka vi fick va? Strålande sol och varmt. Älskar det! ?Jag har funderat lite på en sak som jag vill diskutera med er. Ni som jobbar med sociala medier på ett eller annat sätt, eller som liksom är strategiska med era egna kanaler — hur gör ni när det är semester och till exempel julledighet? Uppdaterar ni era sociala medier lika mycket då eller håller ni liksom igen och sparar er tills folk är på jobbet igen? ?

Jag tänkte att jag ska dela med mig av hur jag, och vi på Mama Said, uppdaterar våra sociala medier under helger och under semestern:

Så här gör vi med våra sociala medier på Mama Said

På Mama Said jobbar vi strategiskt och ser alltid till att uppdatera våra sociala medier varje vecka på året. I alla fall med nånting. Det ryktas om att algoritmerna — som är den där bakomliggande tekniken som bestämmer hur stor räckvidd våra inlägg ska få — inte gillar oss om vi inte postar varje vecka, så det är så klart ett av skälen. Men sen så tycker jag också att det är på sin plats, gentemot våra följare, att posta kontinuerligt. Att vi liksom inte plötsligt försvinner.

Sociala medier under semestrar

Däremot så drar vi ner på takten så här under påskhelgen till exempel. Vi sänker ambitionsnivån (om det inte är så att vi har en massa tid över) och postar lite lättare innehåll. Särskilt under juli månad och veckan innan jul. Då är folk helt off. Helt naturligt ju om vi tänker efter vad vi själva gör veckan innan jul och i juli månad. Vi hänger förmodligen ganska lite i företagsbloggar och sånt, eller hur? ??‍♀️

Så det känns naturligt att dels posta lite mer sällan i sociala medier och dels, när vi väl postar, att det är lite “lightare” innehåll. Och sen brukar vi också knyta an till nåt som är aktuellt. Som jag gör nu till exempel: Att jag pratar om hur vi jobbar med sociala medier under ledighet, just när det faktiskt är påskledigt.

Och så här tänker jag kring mina egna sociala medier

När det kommer till mina egna sociala kanaler så är jag mycket mer humörstyrd. Eller kanske snarare styrd av vad jag vill prata om med er just idag. Jag schemalägger nästan aldrig inlägg eftersom jag vill hänga med er när jag är här. Jag vill liksom lyfta en fråga (som jag gör nu) eller så vill jag bara umgås. ?‍♀️ Eller känna att vi pratar. Inte bara att jag strategiskt postar en massa blogginlägg och inlägg på Instagram och Facebook, utan mer att vi connectar. Så… i mina privata kanaler kan jag nästan vara mer aktiv när jag är ledig, eftersom jag då har mer tid. Inte särskilt strategiskt alltså. Rent övergripande har jag så klart en strategi, men den bygger fortfarande på att ett av mina starka syften är att jag vill hänga med er. Och det kan jag inte schemalägga. ??‍♀️

sociala kanaler under juli månad

Men nog om mig och mina kanaler nu. Hur tänker ni kring era sociala medier när det är semestrar och ledighet? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *