3 tips för dig som vill starta en podcast!

Är du sugen på att starta en podcast? 🎧 Ja men det är verkligen någonting som jag kan rekommendera. 🙋🏽‍♀️Både om du, som privatperson, har lust att podda och om du vill starta en företagspodd. Det ger så otroligt mycket, och är dessutom himla roligt. Men innan vi kör igång… på tal om företagspoddar… Vill du veta hur du kan jobba för att lyckas med just en företagspodd? Jag har skrivit ihop en guide “7 anledningar till varför ni ska ha en företagspodd!” här som du kan ladda ner!

Men tillbaka till här och nu. Jag tänker att jag i det här inlägget ska ge dig 3 tips som jag tycker är viktiga för att du ska lyckas med din podcast. Varsågod! 💁🏽‍♀️

tre tips för en bra podd

1. Publicera ett avsnitt per vecka!

Om du vill att lyssnarna ska börja lyssna på din podcast på ett troget sätt — publicera ett nytt avsnitt varje vecka! Se dessutom till att göra det samma dag och väldigt tidigt på morgonen. Med väldigt tidigt menar jag vid 4 -5-tiden (det går att schemalägga) så att alla har chans att lyssna på väg till jobbet eller skolan eller när de håller på och gör sig i ordning på morgonen. Många lyssnar på poddar på morgnarna! 👆

En annan anledning till varför du ska publicera ett avsnitt per vecka är för att du då har du större chans att hamna på iTunes topplistor. Tror nästan att det är omöjligt att göra det om du är en ny podd som bara kommer ut sporadiskt eller varannan vecka. Och ja, du VILL hamna på iTunes topplista! Det är en riktigt bra reklamplats. 🏆

2. Bjud in gäster för att få spridning!

När din podd är helt ny så kan det så klart vara svårt att få upp lyssnarantalet. Ett bra knep är att bjuda in gäster och intervjua dem. Detta för att få spridning även i deras nätverk. Det måste givetvis vara gäster som tillför podden något. Annars tappar du ändå på att du inte gör bra innehåll (som ändå är det viktigaste)!

bjud in gäster i podden för att få spridning

3. Podda med en person som du har bra dynamik med!

Om ni är två personer som poddar tillsammans — se till att ni har bra dynamik! Detta kan nämligen vara helt avgörande för om ni lyckas eller inte. Tänk på att man i de allra flesta fall lyssnar på poddar på sin fritid, vilket innebär att du konkurrerar med vänner, TV-program, YouTube-klipp, familj etc… Det måste vara skönt att lyssna på dem som pratar, och det är trist att höra på folk som har en ängslighet mellan varandra… där dynamiken haltar. Det finns en anledning till att Alex & Sigge (som har VÄLDIGT högt till tak mellan varandra), Hannah & Amanda (som är syskon) och Tvillingpodden (som är tvillingar) har kunnat underhålla i så många år. Dynamiken! Den betyder hur mycket som helst!

Dynamiken i en podd är viktigt

Som sagt — om du vill fördjupa dig lite i det här med företagspoddar och få “7 anledningar till varför ni ska ha en företagspodd!” — klicka här! 👇

företagspodd - guide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *