Inspirerad av Lottie Knutson

Jag älskar folk (gärna kvinnliga, fråga mig inte varför… Kanske för att jag själv tillhör det släktet?) som inspirerar. Idag lyssnade jag på Karriärpodden där Lottie Knutson intervjuades, och det var så många klokheter som blev sagda att jag var tvungen att samla ihop dem. Det här med när folk bjussar på insikter – visst är det fantastiskt. Så nu tänkte jag att jag ska föra vidare hennes insikter så att ni också får ta del av dem:

  1. Skaffa en ung och nördig mentor istället för en gammal gubbe eller gumma i nån styrelse.
  2. När du slutar vara nyfiken – ja men då är du gammal.
  3. Var inte rädd – rädsla trycker ner dig.
  4. Kvotera in nördar och rebeller.
  5. Om ledarskap: Man behöver inte skrika och ta i från tårna – folk lyssnar ändå.
  6. Som ledare – få medarbetare att känna att de gör skillnad.
  7. Som ledare – om man inte visar känslor, hur ska man då förstå andras?
  8. Försök att inte drabbas av Popularitetspaniken, dvs. den där önskan om att bli rejtad och likead hela tiden.
  9. Bli inte din yrkesroll! Behåll även ditt eget jag.
  10. Våga nörda ner dig och hitta tillbaka till passionen!  

0 thoughts on “Inspirerad av Lottie Knutson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *