8 tips på hur man blir en bra säljare

Ni är ju helt underbara! Tack så mycket för all feedback. (Tack Hannes, Marie-Louise, Helena, Robin, Kristopher, Christer och Marcus) Det är ju det som är det bästa – man slänger ut en fråga och så får man en massa bra svar. Så nu har jag sammanställt alla era klokheter (och tagit mig friheten och omformulera dem till egna). Det här ska du alltså göra för att bli en bra säljare:

  1. Var ärlig och berätta om varför just dem skulle ha nytta av din produkt.
  2. Gräv där du står, dvs. hitta ett bra case i din ort och fortsätt i samma bransch om du lyckas med den första.
  3. När det kommer till avslut: Just do it! Kunden är redo tidigare än du tror.
  4. Ge två alternativ där inget av dem är ett nej.
  5. Mät och ta lärdom av vad som funkar och inte funkar (Hur många samtal krävs? Vilken typ av bolag funkar? etc.)
  6. Planera din försäljning en gång i veckan, inte 5 minuter i taget. Planera hur en lista ska bearbetas och vad du ska svara om kunden säger si eller så.
  7. Och så det här då, älskar det:  Man ska inte vara så himla rädd för att prata om affären:  Våga fråga om affären och stäm av hur långt kunden har kommit i sin köpprocess! Exempel: “Vad tror du, låter det så intressant att vi har möjlighet att göra affärer ihop?”
    eller “Hur långt ifrån att göra affär är vi?”
  8. Sen kommer vi till min favvis:  Stäng de 4 dörrarna – 1) behov 2) konkurrenter 3) beslutsfattare 4) budget/ pris. Så jäkla konkret! Jag ska alltid använda den i alla säljsamtal, alltid. Tack!just-do-it-hed-2013

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *