Jag men jag vet, det är inte ofta ni får recept av mig, varken här i bloggen eller i verkligheten. Men det finns faktiskt en sak som jag är grym på och det är köttfärs. Så jag gjorde världens godaste LCHF-lasagne till Mio förra helgen (och det är nog första gången som jag verkligen inte kände någon som helst skillnad från en icke LCHF-rätt). Det här med LCHF är bra för honom på helgerna, då han helst slösar sina kolhydrater (som han måste ta insulin till för att bryta ner) på godis och sånt istället för pasta, ris eller potatis. Can't blame him. Hur som helst – så här gör man:
Köttfärsen:
- Blandfärs
- Chilisås
- Vitlök
- Ekologisk grillkrydda (rätt mycket)
- Salt
- Svartpeppar
Gör en köttfärsröra av ovanstående ingredienser, eller freestylea efter egen smak.
Ostsås:
- 2,5 dl creme fraiche
- 1,25 dl. grädde (40% fett)
- ca 125 gram ost (den vi hade i kylen. Man kan ju välja en mer smakrik om man vill)
- Lite salt och svartpeppar
Lasagneplattorna (som jag hittade recept på i den här bloggen):
- 0,5 dl fiberhusk (det är det som gör att det binder trots att man inte har vetemjöl)
- 4 ägg
- 125 gram Philadelphia-ost
Vispa äggen poröst och häll sen i Philiadelphia-osten och fiberhusken. Låt stå och svälla i 5 – 10 minuter, sen kavlar du ut degen mellan två bakplåtspapper. Sätt ugnen på 150 grader och låt plåten stå där i 10 minuter. OBS! Båda bakplåtspappren ska vara på i medan plåten är i ugnen.
Ta ut plåten och skär ut plattorna. Höj nu ugnen till 225 grader.
Ta fram den form du ska ha lasagnen i och börja hälla i lite köttfärs, sen plattor, sen ostsås, köttfärs, plattor, ostsås etc… tills du är nöjd. På toppen häller du på en massa riven ost.
Sätt in lasagnen i ugnen (som nu står på 225 grader) och låt den stå där i ca. 20 minuter.
Ät! 🙂
Fiberhusk är nyckeln till mycket när det kommer till LCHF-bakning och matlagning.