Träningsprogram för nybörjare

Jag har gjort mitt första träningsprogram (som min lärare dessutom har godkänt) och testade det faktiskt själv i morse på gymmet. Det funkade perfekt tidsmässigt. De flesta av mina övningar är i maskiner, det går alldeles utmärkt – om man har stabilitet nog – att byta ut mot fria vikter istället. Jag rekommenderar dock att man börjar i maskin om man är osäker, för att få in rörelsebanan. Just det här programmet är för en nybörjare (=en person som inte har tränat regelbundet under de senaste månaderna) och jag har skrivit nedan vad “kunden” är ute efter, dvs. vilka mål hen har, för programmet utgår förstås från det. Håll till godo så åker vi och handlar lördagsgodis så länge 🙂
Önskemål från kunden:
Mål: Jag vill kunna springa 10 km inom 6 månader och tona kroppen och känna mig starkare i ryggen, benen och armarna. Ena fotleden är lite svag.
Tid att lägga ner:  Max 1 timme per dag

Här är ett Träningsprogram för både styrka och löpning.1

0 thoughts on “Träningsprogram för nybörjare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *