Dynamisk rörlighetsträning varje dag med barnen

Det här med Dynamisk Rörlighetsträning – Jag har precis upptäckt (lärt mig) tjusningen med det. Det är ju en enormt skön träning men jag har alltid sett det som uppvärmning och inget annat. Och eftersom det inte känns som träning direkt så har jag aldrig tänkt att det är nåt för mig, förutom just vid uppvärmning. Men nu vet jag bättre.
Dynamisk Rörlighetsträning är ett måste om man vill bli stark! Att göra dynamisk rörlighetsträning varje dag innebär att man töjer på bindväven. Och bindväven håller ihop alla muskler och gör att kroppen blir en enhet. Så utan töjbar bindväv – inga starka muskler alltså. Och för en liten kille (Mio) som har legat sjuk i en soffa i 5 1/2 år så är det mer än nödvändigt med rörlighetsträning. Så nu kör vi 10 minuter varje morgon, jag och barnen. Hur skönt som helst!
Dynamisk Rörlighetsträning är alltså vanlig hederlig stretch i rörelse. Alltså inte statisk stretch, utan mer sån där som man brukar göra ibland när man värmer upp. Viss form av yoga är också en form av Dynamisk Rörlighetsträning.

Funderar starkt på att ta över den stora platsen utanför vår dörr, i trappen, där vi kan utföra vår morgonträning. Men nä, det kommer bara komma en massa pekpinne-lappar, det har vi nog av här i kvarteret.IMG_0976

 

0 thoughts on “Dynamisk rörlighetsträning varje dag med barnen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *