Så lyckas du – 3 kost och träningstips

Nu är det snart dags… Snart är vi övermätta och väldigt trötta på fet julmat. Själv har jag inte ens börjat äta julmat, men jag äääälskar det (det som ligger på barnens tallrikar: typ köttbullar, prinskorvar, ägg, potatis och massa olika sorters gott bröd). Ett litet tag. Det är en rätt kort period som det är så gott. Förmodligen för att man blir rätt obehagligt mätt av det. Och sen då… ja sen kommer ju januari och många tänker att nu är det dags att komma igång med träning och bra kost. När ni ska börja, kom ihåg mina tre tips:

  1. Bestäm dig för att vara snäll mot dig själv när det gäller kosten och allt du ska dra in på. Överdriv inte, utan sätt dig och skriv ner ungefär vad du äter under en vecka, och sen så tar du bara bort en sak per dag. Vilket du tar bort kommer förstås att påverka resultatet. Försök att ta en sak i taget så att det istället kan hålla över tid. Ta bort en sak per dag första veckan, och sen gör du likadant andra veckan.
  2. När det gäller träningen – samma sak här. Bestäm dig, i förväg, för två eller tre aktiviteter som du kan tänka dig att utföra per vecka. Var snäll mot dig själv och hitta enbart på roliga aktiviteter. Du behöver inte börja med värsta löparrundorna eller nåt annat som du tror är bra men som du tycker är urtråkigt eller svinjobbigt. Nej, man ska börja lugnt för att inte skada sig och för att vänja kroppen. En av aktiviteterna kan t ex vara en powerwalk med en bra vän, eller med en podcast i öronen.
  3. Ge dig själv belöningar (inte i form av mat och snacks) och undvik förbud. Det finns väl inget som är så tråkigt (och intressant) som förbud? Allt man inte får vill man ha, så försök att undvika förbud. “Råkar” du ta en bit choklad – ja men vad tusan, din kropp får i sig rätt mycket varje dag och kommer nog klara av att förbränna den där chokladbiten med. Kör vidare bara! Det finns inga förbud och därmed inget sätt att misslyckas. Tänk inte “Imorgon är en ny dag” utan snarare “Nästa timme är en ny timme”. Bara kör vidare som sagt.

Läs gärna, och låt dig inspireras av, tidningar… men snälla, låt bli de där 4 eller 10-veckorsdieterna. Vad ska du göra sen? Äta dig tjock? Nä, tänk hållbarhet istället så blir du hälsosam inifrån och ut. Och det är snyggt!36209045-3056-4a62-9445-fac95e4419ee
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *