Lär dig uppskatta jogging

Tycker du att det är urtrist och faktiskt ganska jobbigt att jogga? Jag har tre bra tips på hur du ska lära dig att uppskatta det, för det är en väldigt bra och effektiv träningsform. Det är ju så tillgängligt.

  • Uppvärmning! Brukar du tycka, redan efter ett par hundra meter, att det är jättejobbigt att springa och att du nästan får andnöd? Tog du på dig joggingskorna och började springa direkt? Där har vi i såna fall svaret. Du måste värma upp om andningen ska hinna hänga med. Annars får du syreskuld och det blir extremt jobbigt. 10 minuters promenad innan du börjar jogga löser det!
  • Zzzzz…. Lååååångtråkigt… Det där med att det är långtråkigt att jogga – ja men där har vi nog alla varit nån gång. Men se det istället som en perfekt tid att lösa problem. Fundera ut vad du ska köpa i julklapp till flickvännen, tänk på hur du vill att ditt nästa år ska bli eller kalla fram den där “innerst-inne”-känslan, den så kallade magkänslan om det är något som oroar dig, något som du vill ha svar på. Det finns inget så rensande och rent som att jogga. Fråga och du får svar.
  • Lyssna på en podcast! Leta fram en bra podd inom något som du är intresserad av. Det finns poddar om träning och hälsa, mat, psykisk ohälsa, musik, mystiska mord, relationer…. ja om allt du kan tänka dig. Det finns nåt för alla! Ladda ner en podd och snöra på skorna!

Lycka till! Hoppas att du hittar lite glädje i joggingen.
Running woman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *