Hälsostart 2016 – program vecka 3

Nu är vi inne på tredje veckan! Går det bra? Den här veckan ska jag vara på sjukhuset hela veckan med min son så jag tar med gummiband och tänkte lägga upp lite övningar som går bra att göra hemma. Själv körde jag ett styrketräningspass på gymmet i morse, för att liksom vara lite före när soffliggarveckan börjar. Jag är egentligen inte jätteförtjust i styrketräning men kör ju minst två gånger i veckan ändå, dels för att det är bra, och dels för att jag vill vara duktig på det som PT. Sen belönar jag mig själv, efter passet, med att träna på att stå på händer och huvudet. Är ni redo för vecka 3? Lite längre ner har jag skrivit några kosttips till dig som vill gå ner i vikt. Och kanske börjar stanna upp nu i viktnedgången.
alex1 alex2 alex3Kosttips:

  1. Om du har ätit en tung lunch och inte vet vad du ska äta till middag – gör en bananpannkaka på 2 bananer och 3 ägg. Smaksätt med kardemumma eller kanel.
  2. Annat light middagstips: Rör ihop en thairätt med mycket grönsaker och en massa goda kryddor i (som jag postade förra veckan va)?Om du vill göra det enkelt så ta frysta thaigrönsaker, “grillade filéer” (vegetariska från “Hälsans kök” som du hittar i frysdisken) och lite kokosmjölk, och rör ihop i en stekpanna. När det gäller kokosmjölken – använd väldigt lite av den, och kanske du hellre väljer en light-variant. Allt detta går väldigt snabbt att röra ihop och biffarna blir inte torra, så du kan inte misslyckas. Viktigt att du kryddar ordentligt, och tillsätt gärna färsk ingefära som du river ner, om du nu  gillar det.
  3. Kött, kyckling och fisk i sin rena form är alltid ok! Det blir du inte tjock av. Ät det och ett stort lass grönsaker. Glöm inte en massa goda kryddor.
  4. Undvik för mycket pasta och ris på kvällen. Har du ätit en tung lunch kanske du till och med ska ta bort det helt.

Om du har gjort allt som vi har pratat om tidigare (tagit bort allt snacks och börjat göra bättre val) och ändå inte går ner i vikt – ja men då gör du nåt “fel” vid måltiderna.

  • Ät 3 mål mat om dagen
  • Ät 2 mellanmål i form av frukt. Inte mackor.
  • Sluta leva i förnekelse. Nötter och olja är nyttigt men det är fett.
  • Gör det inte svårt! Det är jätteenkel matematik. Om du förbränner mer än du stoppar i dig så går du ner i vikt.
  • Till sist – om du känner att du verkligen har försökt, och du inte vet vad som felar: Ta bort 500 kalorier (kcal) om dagen. Det kommer hjälpa.

Kör hårt och lycka till! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *