4 tips om hur du lyckas nå dina mål

Nu börjar en del nyårslöften att försvinna bort i rymden. Eller vart de nu tar vägen..? Det är därför som jag inte gillar nyårslöften riktigt. Jag tycker om att sätta upp mål, men då mer genomtänkta och inte så ångestfyllda mål (Jag ska sluta röka, jag ska bli bättre på X, jag ska sluta dricka kaffe, jag ska sluta äta socker… och så vidare. Finns det något kul i de målen överhuvudtaget??) , och har insett att det finns några väldigt viktiga saker för att lyckas.

  1. Hitta vilken känsla du strävar efter samt ditt eget Varför. Du måste hitta ditt eget Varför samt känslan som du vill komma åt – så då pratar jag alltså inte om “gå ner i vikt”, “bli smal”, “bli snygg”, “bli frisk” och så vidare. Det är inte ett svar på vilken känsla du kommer att ha. Hur är känslan när du går ner i vikt, blir smal, blir snygg osv? Och vad innebär snygg för dig? Ta reda på varför, hur du ser att känslan kommer att vara samt vad till exempel “bli snygg” innebär för just dig.
  2. Sätt upp rimliga mål. Hur mycket vill du jobba med det här? Vissa målbilder är omöjliga. Det är väldigt svårt att ha som mål att samtidigt bli stark, smal, snabb och rörlig. Att bygga muskler är en sak, att gå ner i vikt är en annan. När man ska bygga muskler behöver man tillsätta en del i kosten, när man ska gå ner i vikt behöver man ta bort. Därför är det svårt att göra allt samtidigt. Sätt upp rimliga mål med det som är viktigast, och ta reda på (kanske genom en PT) vad som är möjligt. Det blir mycket roligare att jobba mot ett mål som du vet är nåbart. Och som du vet att du är beredd att jobba för. Du kanske inte vill lägga ner all din lediga tid på träning till exempel.
  3. Se till att göra resan rolig! Om du inte gillar att jogga och styrketräna – ja men gör inte det då. Det finns mängder av träningsformer så se till att hitta något som du gillar och på ett ställe där du trivs. Se till att ditt ställe och din träning blir din egen roliga aktivitet. Kanske tillsammans med andra härliga människor så att det faktiskt blir en aktivitet som du längtar till.
  4. Planera veckan i förväg! Det där med att gå och träna när du har tid över – glöm det! Du måste planera in träningen och boka in den i kalendern. I alla fall de nödvändiga passen, sen kan du ju gå och träna utöver det om du känner för det. Men i ärlighetens namn… det är inte ett jättestort problem att man har en massa tid över och just då känner sig pigg och sugen på att gå och träna. Så med andra ord – Boka in det i kalendern innan veckan börjar.

IMG_3628

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *