Chocka kroppen – byt program var 8:e vecka

Igår var vi och tränade här i Stockholm, och eftersom det var tredje dagen i rad, och jag aldrig tränar samma muskelgrupp två dagar i rad och för att det var helt knökfullt på gymmet, så bestämde vi oss för att testa helt nya grejer. Jag brukar inte köra så mycket maskiner men det gjorde vi alltså igår, och dessutom så testade jag helt nya maskiner som jag inte brukar köra. Och så körde vi först tungt, och sen många repetitioner som ett avslut på varje muskelgrupp för att riktigt trötta ut muskeln. Så himla härligt. Och så bra att chocka kroppen ibland.
Ofta tränar folk på liksom, och bara kör samma program månad efter månad. Gör inte det! Mitt hetaste tips är att på ett eller annat sätt byta program cirka var 8:e vecka. Det finns mängder av sätt man kan förändra sitt program på, det gäller bara att bestämma sig för ett. Och det är i det här lägena som jag önskar, när jag ser tillbaka, att jag hade tagit hjälp av en Personlig tränare eller nån annan som kan. Tidigare i livet. Men det är inget att gråta över nu. Jag är så himla glad att jag nu vet hur man gör för att uppnå bra resultat. Det är inte så svårt egentligen, men man måste ju veta om det. Det är en bra början.
Men nu – dags för en halvtimmes promenad i solen till en poddinspelning. Utan jacka. Ja på promenaden då alltså. Älskar dig sommar ♥DSC_0090

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *