Frågor&svar om att Gå ner i vikt

Nu har jag samlat ihop frågor som jag har fått kring träning, kost och hälsa igen. Det var ett tag sen sist så eftersom det blev rätt många så har jag delat upp de i flera inlägg (samt kortat ner vissa av dem, hoppas det är ok) samt grupperat dem så att det blir olika inlägg beroende på vad de handlar om. Vi startar med viktnedgång:

Frågor om viktnedgång:

  •  Jag tror att du har skrivit att du inte gillar dieter, men om du ändå måste välja (Jag är typen som behöver gå all in) vilken diet rekommenderar du då? Jag har inget emot dieter men tycker att det verkar så krångligt (och onödigt) att utesluta en massa livsmedel, handla hem helt nya matvaror till kylskåpet och lägga ner flera timmar i veckan på att tänka på vad man ska äta. Om jag måste välja en diet så väljer jag Viktväktarna eftersom den känns mest hållbar och går ut på att man kan äta allt.
  • Vad är ditt bästa tips för att gå ner i vikt? Med handen på hjärtat, jag tror att vi alla vet hur vi går ner i vikt? Det är inte potatisen till lunchen som gör att man blir tjock. Inte heller om man äter Creme Fraiche med 10% fett eller 12% fett. Det är inte där problemen ligger, men det verkar precis som att de flesta (även jag förr) hakar upp sig på att hitta små, små, pyttesmå detaljer när man väl tar tag i kosten, och att man då tror att det är just de där små detaljerna som är avgörande, men så är det i själva verket allt det där andra som sker när man inte tar tag i det. Godis, kakor, snacks, chips you name it…  Så mitt bästa tips är: 1) Sluta med godis och annat snacks. När du känner att du inte längre går ner i vikt bara av att undvika det så börjar du 2) ta bort 500 kalorier om dagen. På det här sättet kan du gå ner många kilo. Ja 20 om det skulle behövas.

Potatis är tvärtom ett bra livsmedel om du vill gå ner i vikt. Kokt! Inte pommes eller stekt potatis. Och hörni… Flingsalt med “Wild garlic”-smak – Testa! Så gott!

  • Hur tränar jag bäst för att gå ner i vikt? Gå ner i vikt gör man genom att göra av med fler kalorier än du stoppar i dig. Så om du äter tio wienerbröd om dagen så blir det svårt att hinna träna bort dem. Därför skulle jag först och främst rekommendera en bättre kost om du vill gå ner i vikt, och sen komplettera det med 1-timmes-promenader varje dag. Japp, man får lägga ner lite tid!

Skaffa en hund så får du vardagsmotion ?

  • Vilka livsmedel ska man undvika om man vill gå ner i vikt? Juice och saft(!), flingor som är mycket socker i (de allra flesta. Granola är ofta värst), friterad mat, gratänger med för mycket fet grädde eller fet Creme Fraiche i, för mycket vitt bröd (och annat bröd – även grovt – med väldigt mycket socker i), alla dessa kaffe lattes och allt vad det heter (dricker inte kaffe så har dålig koll) med massor av fet mjölk i. Och så godis, snacks, kakor och chips förstås. Jag skulle kunna göra listan hur lång eller kort som helst, men stannar här. Allt handlar om att ha nån slags balans. Äter man feta måltider så får man ta mindre. Lite konsekvenstänk….

Så. Det var det. Nästa på tur blir frågor om styrka och styrketräning… Har du nån fråga som du vill ha med nån gång? Maila mig på ptalexandrabylund@gmail.com.
 

0 thoughts on “Frågor&svar om att Gå ner i vikt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *