Så får man fler bloggläsare – del 1

Jag har återigen lyssnat igenom en massa avsnitt av “Blogg Business“, som är en podd gjord av min vän Linda, där hon intervjuar bloggare och andra influencers. Det är så himla spännande att höra hur de tänker och vad som har gjort att just deras bloggar har blivit stora. För det är sällan en slump…
Här är några samlade tips på hur de här grymma människorna har gjort, och hur även du kan göra om du vill börja jobba professionellt och tjäna pengar på din blogg:

  • Våga nischa dig! Det här säger typ alla. Ju mer nischad din blogg är desto bättre är det. Och desto enklare blir det också att göra samarbeten med företag. Att nischa sig till att vara till exempel en träningsblogg behöver inte betyda att man inte får skriva om nånting annat. Det får man förstås. Att nischa sig betyder att det är det som huvuddelen består av.
  • Istället för att skriva dagboksinlägg typ “det här och det och det här har jag gjort idag” – välj ut en del av dagen, kanske samtalet du hade med en vän under lunchen, och berätta nåt om det istället. Nåt med mening för den som läser. Det är sällan nån mening med att höra hur din dag har sett ut – om du inte är en känd person, då kan det räcka.
  • Skriv hellre om känslorna än de praktiska detaljerna kring en händelse. Det här tror jag personligen är en av de absolut viktigaste punkterna. Detaljerna kring vad som hände vid en viss händelse är inte hälften så intressanta som känslorna kring den. Exempel: Det är lätt att berätta i detalj hur det gick till när man fick en diagnos – vad läkaren sa, hur hen sa det, vad klockan var och så vidare – men det är mycket mer intressant att höra hur det kändes, och vad som hände med en inuti. Om det är för tungt att skriva om så välj hellre mindre händelser där du kan skriva om känslorna istället för hårdvaran. Det går till och med att anamma som modebloggare. Jag menar inte att du skriva om känslorna kring en tröja – men var lite kreativ och hitta ditt eget sätt för att få det intressant.
  • Bilder och design! Bloggen måste, måste, måste se fräsch ut och vara läsvänlig. Det måste vara en härlig känsla rent visuellt att komma in där.
  • Låt det ta tid! Fortsätt, fortsätt, fortsätt! Det tar oftast inte en vecka att få en stor blogg, så därför är det bra om du skriver om nånting som du verkligen gillar, så att det är hållbart och att du orkar och vill fortsätta.

… to be continued…
Och du – om du har några finurliga tips så skriv gärna de här så tar jag med de också.
 

0 thoughts on “Så får man fler bloggläsare – del 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *