Att digitalisera events

Idag ska jag och Sanna till Stockholm och prata om kommunikation och hur vi jobbar med det, hos våra kunder. Det är en intern tillställning för alla nya medarbetare. En del av det brukar göra för den här kunden är att digitalisera events. Vad menar jag med det då? Jo, att vi är med på ett event och försöker få deltagarna att vara aktiv i de sociala kanalerna där och då, och samlar själva på oss en massa innehåll som vi sen kan använda under ett par veckor. En väldigt bra källa till innehåll alltså. Och ett bra sätt för att få andra att kika in lite, även om de inte är där fysiskt. Nästa gång kanske de vill det…
 
Vad gör vi då? Här är några exempel:
  • Hashtags. Vi sätter upp A4-papper lite här och val i lokalen, med en hashtag för kvällen, och det första vi gör – innan själva eventet sätter igång – är att gå upp på scenen och presentera att vi har en tävling med tre priser; kvällens bästa twittrare (och då inte i antal tweets utan vi tänker mer kvalitet), kvällens bästa bild (i valfri kanal) och kvällens bästa Instagrammare. Till exempel. Man kan ju välja vilka kanaler som helst och ha helt andra mål. Just de här kunderna hänger inte runt i sociala medier på samma sätt som om det hade varit ett bloggevent. Priserna är ofta rätt roliga: Lunch med X, tangokurs med Y osv… Inte bara en chokladask liksom.
  • Kör en “Twitterskola på 5 min” om eventet är för en publik som kanske inte är så vana vid Twitter. Många har en gång signat upp men har sen aldrig hittat nåt syfte att använda det. Vi försöker hjälpa de över det där lilla hindret för att de ska kunna vara med och delta i tävlingen.
  • Vi fotar väldigt mycket, och då ligger fokus på att fota sammanhållning och nätverkande. Det vill säga så att man tydligt ser att här träffas folk och pratar med varandra.
  •  

    Vi filmar korta intervjuer, och då brukar vi börja med att fråga vad arrangören förväntar sig av dagen/ kvällen, och sen frågar vi också deltagarna – efter de olika föreläsningarna – vad de tar med sig från just den föreläsningen som vi nyss lyssnade på. Eller något annat relevant. Ett par meningar från många olika deltagare som sen klipps ihop till en film. Vi brukar även filma när vi går in på eventet, samt en del minglande så att man får med det också i filmen.

  • Vi live-Twittrar. En av oss sitter och live-Twittrar under föreläsningarna, vilket gör att de andra som har loggat in på Twitter och försöker komma igång och Twittra blir inspirerade. Och sen visar det förstås världen därutanför att det pågår nåt kul här.

Det brukar vara jag och Anni som är iväg på events, men idag är det istället jag och Sanna. Ska bli roligt.

 

0 thoughts on “Att digitalisera events

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *