Så ser min träningsvecka ut ♡

Jag får ofta frågan om hur jag får till min träning i ganska så hektiska veckor med jobb, barn och all logistik det innebär med fotbollsträningar 6 dagar i veckan. Och det är lite klurigt att få till det, och det krävs också att jag försakar något annat. För det går inte att trolla fram mer tid hur gärna man än vill. I mitt fall så blir det en del kvällar och helger som försakas. 
 Varje tisdagmorgon till exempel, då kör jag ett pass med min PT, så då kommer jag lite senare till kontoret. Det innebär dock att jag har mer att göra på kvällen hemma sen. För arbetsuppgifterna försvinner ju inte. Jag brukar till exempel lämna mailinboxen till kvällen för att kunna göra andra saker när jag är på kontoret. 
 Med min PT kör jag antingen ett pass för ryggen eller för benen. Det fina med att träna med honom är att jag slipper tänka. Jag går bara dit och säger “rygg” eller “ben” och så kör vi. Jag brukar också passa på att träna mage med honom eftersom det ibland kan bli lite tråkigt att göra själv. Den här satte han mig på sist. Hjulet. Sååå bra övning! Om vi nu tar den här veckan som exempel så körde jag rygg i tisdags.
På tisdagkvällar kör jag också Sh'bam, för att jag älskar det. Det är inte jätteutmanande konditions- eller styrkemässigt, men jag gör det enbart för att det är så kul. Jag kommer därifrån med så himla mycket energi.
På onsdagar och torsdagar tränar jag det som jag inte tränade på tisdagen – dvs. ben eller rygg – om jag hinner. På sista tiden har jag inte hunnit det tyvärr. Så då försöker jag alltid stoppa in det på mina PT-fredagar. Den här veckan så blev det ett benpass tidigt igår morse.
Himla kul att kolla på ett gammalt benpass här, från i våras, då jag inte kom hela vägen ner i knäböj utan stannade vid 90 grader ungefär (vinkeln i knäna). Nu efter en himla massa rörlighetsträning så kör jag knäböj ända ner i botten (utan att ryggen tappar sin naturliga svank) och får därmed mycket mer effektiva knäböj.
Idag, lördag, kommer jag köra Sh'bam och sen eventuellt ett ryggpass. Ja men man får ju passa på under de mindre stressiga dagarna. Då blir träningen mer njutbar. Målet med ryggpassen är att jag ska kunna göra chins och pull ups. Det kan jag inte nu.
Sen blir det ett till benpass på söndag. Inte helt optimalt så tätt inpå fredagen, men jag tog inte ut mig stenhårt i fredags så det får bli så den här veckan. Eventuellt kör jag marklyft då eftersom jag fokuserade på knäböj igår. 
Jag önskar att jag hade kunnat lägga in ett pass till mitt i veckan (så att det inte blir så koncentrerat under helgen), eller göra om lite i planeringen så att jag kör lite längre pass istället och till exempel kör både ben och rygg under samma pass. Fast då tar det ju också längre tid på gymmet, och jag vet inte om jag hinner det.
 Hur som helst – nyckeln till att få in träningen i en hektisk vardag är planering. Senast på söndagen bör man sätta sig ner och planera hur veckan ska se ut, och lägga in träning i kalendern. Precis som vilken annan aktivitet som helst. För en sak är säker – lägger man inte in det (och inte har vanan att gå och träna) – ja men då kommer det inte bli av. Vi har liksom inte den tiden över i våra liv. 
Hur gör ni andra för att få tid till sånt som kommer utanför jobb, barn, matlagning, aktiviteter och så vidare? Det hade varit kul om ni kunde dela med er.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *