Varför Facebooks nya algoritm är bra för företag

Det tjatas mycket om Facebooks nya algoritm och hur svårt det nu blir för företag att synas på Facebook. Jaha… So what tänker jag… Det som har synts innan har ju i många fall varit skräp så det är ju bara toppen att det rensas bort. Man vill väl ändå inte, som företag, framstå som någon som levererar skräp, eller hur? Så det är ju bara fint att Facebook hjälper företag att rensa upp i sin kommunikation och faktiskt tvingas börja tänka på mottagaren när de kommunicerar, eller hur?
Det har länge pratats om att “Vi måste skapa innehåll som är värdefullt för mottagaren”, men jag tycker samtidigt att jag oftast ser just tvärtom. Det känns som att det största fokuset ofta ligger vid “Det här har vi!” “Kom och köp” och liknande. 
Det som är så där extra kul för oss på Mama Said är att våra tjänster kommer bli ännu mer viktiga och efterfrågade i och med den här nya algoritmen – för hela vårt företag är ju uppbyggt på att hjälpa företag att skapa värdefullt innehåll. Det är ju det vi göra hela dagarna.
Och när jag kör mina utblidningar så lägger jag störst fokus på just den här biten så att man verkligen kommer därifrån och VET vad det innebär att kommunicera på ett relevant sätt. 
Vi har skrivit ett inlägg om den nya algoritmen och om vad den konkret innebär i Mama Saids blogg. Här, för den som är intresserad. 

0 thoughts on “Varför Facebooks nya algoritm är bra för företag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *