När kreativiteten tryter…

Heej du! ? Hur går det i hösten?  Hoppas att du njuter lika mycket som jag. För även om det känns svindeppigt när sommaren tar slut så njuter jag rätt mycket av den här grejen med mörker, mys och tända ljus. Det är som att man får lite mer tid att luta sig tillbaka och inte “tvingas” ut och hitta på saker hela tiden. Ja men jag gillar det!

Det jag däremot inte gillar är när kreativiteten tryter. Fy tusan vad jobbigt det är när man sitter och ska komma på bra grejer, och så är det som att det blir totalstopp i hjärnan. Jag är en person som ofta har alldeles för många idéer, och som inte alls är van vid att sitta och fundera och inte komma på något. Så det är en ovan känsla när det blir totalstopp i hjärnan. Men det fina är att det är övergående, eller hur?! Och ja, jag sitter just nu i ett läge där det har varit totalstopp.

Men det fina är att jag har lärt mig att det inte bara går att sitta och rulla tummarna och invänta att kreativiteten ska komma. För om den inte finns där per automatik så kanske man behöver jobba fram den. Det är liksom få förunnat att lägga ner jobbet några dagar bara för att man inte har nån kreativitet — så det är bara att kavla upp ärmarna och köra tänker jag. Så det gjorde jag i morse. Jag påbörjade en to do-lista, som utgick från vad som behöver göras (inte från vad jag känner för att göra utifrån vad jag har för kreativitetsnivå) och så började jag bara beta av den. Så jäkla enkelt egentligen, eller hur?  För efterhand som jag jobbar på så kommer ju kreativiteten, det är det som är det fina. Känner du igen det? ??‍♀️

Jag fick till och med så mycket feeling att jag skrev ett mail om det här med kreativitet, och bjussade på mina bästa tips för hur man kan göra när den tryter, till alla mina 4000 (!) e-postkompisar. Japp, nu är vi fyra hela tusen personer som hänger via mail ibland. Fint, eller hur?

Vill du också signa upp dig och få mail av mig ibland, så gör du det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *