Nyårsmål

Nu börjar det nya året närma sig och istället för att blicka tillbaka så gör jag det som jag är bäst på: Ser framåt. Jag tycker att det är svårt att dokumentera det som har varit och står nästan och stampar som en häst inför det nya som ska komma. Så det här med nyårsmål – det är min grej. Jag har varit inne på det lite grann tidigare, men nu är det alltså dags att outa ännu fler nyårsmål. 
Bakgrunden till flera av de jobbmässiga nyårsmålen är att vi nu känner att vi vill bli “på riktigt”. Efter att först ha kört PR with an Edge som en sidobusiness i över ett år, och sen bestämt mig – i januari i år – att satsa på det på riktigt, för att sen – nu för några veckor sen – nischa oss rejält och därmed även byta namn så känns det som att det nu är dags att bli ett “riktigt” företag. Det är inte det att vi inte ha varit det, men ni fattar säkert vad jag menar. Så här är några av mina jobbmässiga nyårsmål:
  • Jag vil göra en ordentlig budget och likviditetsplanering med någon som verkligen kan den där grejen. På riktigt alltså, så att jag med stolthet skulle kunna visa upp det för vilken banktjänsteman som helst och dessutom kunna förklara och argumentera för varenda liten ruta. Det här är en grej som jag verkligen måste, måste, måste göra. 
  • Jag vill att vi ska börja jobba mer med videos, så kanske det skulle vara läge med en utbildning eller nåt inom det. Jag tänker videos i all enkelhet som vi kan använda både till våra egna och våra kunders sociala kanaler, alltså inte riktig videoproduktion, det får nån annan göra. Vi gör en del videos redan nu, efter bästa förmåga, och själva innehållet är bra men jag skulle vilja bli bättre på själva filmandet utan att göra en proffsig produktion av det…
  • Jag vill ännu mer att vi utvecklas i story telling. Oklart exakt hur, men jag älskar folk som kan konsten att göra en historia intressant. 
  • På tal om att vi inte längre ska vara en underdog utan nu bli lite mer “på riktigt” så har vi bestämt att vi ska höja oss en nivå. Fram tills nu har vi haft alla våra kundmöten lite där det finns plats just där och då; till exempel i cafeterian eller vid nåt annat ledigt bord i det publika området i huset där vi sitter. Nu har vi bestämt oss för att höja oss en nivå som sagt – på alla plan; vi ska ha snygga presentationer, snyggare offerter, vi ska alltid bjuda på dricka i ett redan förberett konferensrum (oavsett vilken kund det är, vi ska   vara proffsiga även om det är en kund som “bara vill komma förbi på en kaffe”)… ja vi ska till och med ha en workshop om det här, det vill säga om hur vi vill vara och vad vi behöver göra för att höja oss en nivå. Jag tror att det här är direkt nödvändigt om vi vill ha fler lite större kunder. Vi gillar mixen av att ha både små och stora kunder och vill därför ha fler av båda.
  • Jag ska gå på fler föreläsningar och seminarier. Ett tag, för flera år sen, gick jag hela tiden men sen tyckte jag att det tog för mycket tid och prioriterade bort det. Nu inser jag hur fantastiskt bra det är både ur ett trendspaningsperspektiv, men också för att nätverka, inspireras och lära mig saker.
  • Jag vill utbilda mer och själv också föreläsa mer. Det här är verkligen något som jag brinner för och som jag också har pausat emellanåt, för att det tar sån otrolig tid. Nu har jag bestämt mig för att göra det all in igen, men på svenska eftersom det inte tar hälften så lång tid att förbereda.

Jag tror att det här är allt. Det räcker väl i och för sig. Jag ser väldigt mycket fram emot 2017 och hoppas och tror att det blir vårt bästa år nånsing. Nu är vi ett riktigt härligt team på hela sju personer, vilket känns helt fantastiskt.

Om ni har lust att lyssna på mer snack om nyårsmål, så kan ni höra om både mina och Lindas i våra två senaste poddavsnitt. Här. Eller om du hellre vill söka efter “Vad fan håller jag på med?” i din podcastapp.
Hur ser det ut för er andra – har ni nyårsmål?

0 thoughts on “Nyårsmål

  1. Kan tipsa om att Sveriges kommunikatörer har bra kurser när det kommer till film. Jag gick "filma med mobilen" i höstas och den var jättebra. Dessutom gavs den i Malmö, inget sthlms-flängande alltså. ???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *