Gårdagens bästa – Nu ska vi få ordning på blodsockret

Igår hämtade jag ut Freestyle libre – den där blodsockermätaren som sitter på armen och som man kan ta blodsocker med på en sekund – och jag är sååå lycklig och lättad över det. Men samtiidgt lite nervös. För jag vet ju inte om det kommer funka. Han är ju superallergisk mot det där klistret. 
Vi har testat alla möjliga sorters tejp och plåster under men ingenting har funkat. Så nu kör vi en sån här gasbinda. Snälla, snälla låt det funka nu! Han behöver verkligen det här. Håll tummarna!!! Det finns två scenarios som vi inte vill ska uppstå: 1) att det trillar av (eftersom man egentligen inte ska ha gasbinda under) 2) att han får eksem ändå, trots gasbindan. Håll tummarna som sagt – det här kommer hjälpa hans blodsockernivå.
Den funkar så här, att man skjuter in den där lilla nålen i armen…
… och i Mios fall genom gasbindan.
Sen, för att den ska fästa ordentligt, så tejpar vi ovanpå. Sen ska den sitta där i tio dagar, och istället för att hålla på och trixa med nålar och grejer i hans små sönderstuckna fingertoppar (som numera är stenhårda och väldigt svåra att få blod ifrån) så tar man en fjärrkontroll och för över armen… och får blodsockret på en sekund. 
Äääälskar Freestyle Libre. Men hatar att de från läkemedelsbolaget Abbott vägrar att tala om vad klistret innehåller. När vi var på Hudkliniken så uttryckte de sin frustration över det. Hur är det möjligt? Det gör ju inte att man får särskilt stort förtroende för dem… 
Men hur som helst – håll nu tummarna för att det funkar!!
PS. Natten blev vidrig. Först alldeles för lågt blodsocker, och sen när jag hade väckt honom och proppat i honom socker och flingor, så tog det ett tag innan han fick världens rekyl (=när blodsockret totaltstegrar pga. för mycket socker/ kolhydrater) Det är det här med balans som man vill uppnå och som är så svårt. Så natten var minst sagt hackig. TACK gode gud att han hade Freestyle libren på armen – annars hade varje gång inneburit 5-6 minuters pillande istället för nu när det bara tar ett par sekunder.
PS 2. “Uppsägning” innebär inte att jag skulle säga upp mig som mamma till en diabetiker utan att jag skulle säga upp min lägenhet för ett tag sen. 

0 thoughts on “Gårdagens bästa – Nu ska vi få ordning på blodsockret

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *