En blandning av semester och jobb

God morgon! Hur mår ni? Jag mår alldeles utmärkt. Känner mig så otroligt utsövd och ostressad vilket är skönt. Jag är dock nervös för när allt kör igång på riktigt igen eftersom jag vet att de första två månaderna kommer vara väldigt hektiska. Därför har jag bestämt mig för att den här veckan jobba med strategiska uppgifter, affärsutveckling, planering samt att jag som sagt ska göra en affärsplan och en budget. Tänk om det hade varit grått och regnat i en hel vecka, det hade ju varit perfekt ?Ja inte bara för mig utan även (och framförallt!) för naturens och de där jäkla brändernas skull. De där arbetsuppgifterna som jag skrev ovan… det ligger ganska mycket i dem så det är definitivt ingenting som kommer bli klart på en vecka, men jag behöver verkligen börja i alla fall. Vart ska vi liksom? Vilka ska vi vara? Ska vi vara en fullservicebyrå eller fortsätta med att vara specialister inom just vårt område? Ska vi jobba mer med mätningar? Borde vi utveckla oss mot nåt håll och förnya oss? Ja men ni fattar… Vi kan ju inte bara stå här och stampa utan att ifrågasätta oss själva. Vi måste vara solklara med vilka vi är och vilka vi vill vara. Det är okej att stå kvar på samma plats om det är ett medvetet val, jag är bara rädd att hamna där för att “det blev så”. Förstår ni hur jag menar?
 
Jag har börjat skissa på en Business Model Canvas och tycker att det ger ganska bra översikt. Det är möjligt att ni inte alls förstår mina korta fraser, men det gör jag, och det är väl valda ord vill jag lova. Sen krävs det mer tid för att verkligen tänka till…
Ja ja, idag har jag träffat en tjej som ska hjälpa mig under två månader, och det ska bli så jäklans skönt! Det gör att jag inte kommer hamna i det där hjulet som går i 190 igen. Bra va?! Så egentligen vet jag inte vad jag oroar mig för. Det är bara att köra på nu ju! Och den här veckan kommer jag återigen blanda semestrande med jobb. Jag får mycket gjort på det strategiska planet just nu och det är så skönt och så nyttigt. Heja!
 
 

15 thoughts on “En blandning av semester och jobb

  1. Förstår så väl det där arbetet. Det är så lätt att köra på och sen efteråt undra… Hur kom vi hit? Vi har jobbat mycket med att göra en vision och affärsplan. Nu gäller det att fortsätta följa upp och utvärdera… Sjukt svårt att hitta tiden till det men det är grymt roligt när man väl sitter med det tycker jag.
    Sen är vi två om arbetet vilket både är bra och dåligt. Hur känner du som är ensam ägare – lättare eller svårare än att vara fler som bestämmer/tar besluten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *