“Mitt liv går inte ihop”

God morgon! Idag fyller min älskade lilla kille år! ❤️Ja men den yngsta kommer alltid vara liten… Vi ska åka iväg och bada precis hela dagen idag, och ikväll ska vi ut och äta med pappa Jonas och hans bror. Jag hoppas att Mio hänger med nu på dagen – det gör han så klart om han inte är dålig – men Alvins kompis kommer också hänga med, så det kommer bli kul i vilket fall som helst. 
Hur som helst… jag ska inte tjata mer om den här boken efter det här inlägget, men jag vill ändå visa er ett kapitel som är så himla mitt i prick för min del. Jag är nämligen livrädd för att hamna där jag var innan semestern, igen. Jag hade så mycket att göra att jag nästan fick panik över att vara så “fängslad”. Det fanns ju INGET som helst utrymme för spontanitet och det enda jag gjorde var att jobba. Problemet när jag har så mycket att göra är dels att jag blir snål med min tid med vänner (så klart! När skulle jag hinna vara med de liksom) och dels att jag så klart blir stressad. Mio, sa vid nåt tillfälle “Mamma, har du funderat på att inte jobba så mycket?”, och nu när jag pratade med honom om det häromdagen så sa han “Mamma, du var ganska stressad ett tag”
Alltså nu känner ju inte ni honom, men när han säger någonting så är det ofta eftertänksamt och väldigt klokt. Älskade lilla unge! Och jag har sån sjuk jäkla ångest över att jag INTE vill hamna där igen. Det GÅR inte att jobba så mycket och jag KOMMER inte göra det igen. Så nu gör jag en del förändringar (bland annat så måste vi göra några ändringar i teamet) och kommer att anställa någon slags “assistent”. Är inte jätteglad för det ordet, men det är det jag behöver. En person som kan hjälpa mig helt enkelt. Så det får bära eller brista. Jag har ingen aning om ifall det är en vettig investering, men jag hoppas det. Dels för att jag aldrig någonsin mer vill jobba så och dels för att jag ska ha tid till att sälja så att vi får fler kunder och kan växa. En jäkla chansning (risktagning) alltså, men alternativet är att jag “tar” av mig själv istället och det kommer jag aldrig mer göra.
Och…. det roliga i det här är att jag, igår när jag fick hem boken, slog upp det här kapitlet. Och jösses vad rätt det kändes. Så självklart. Eller hur? 
 
 

60 thoughts on ““Mitt liv går inte ihop”

  1. Än mer sugen på att få hem dem här boken, hoppas den hinner komma innan min semesterresa! För mig är tid mer viktigt än pengar, så jag har gjort aktiva val med annan boendelösning bland annat. Såklart är det inte för alla, men jag är övertygad om att man kan hitta vägar om man inte ser hinder utan mer möjligheter och lösningar. Visst, alla måste jobba, frågan är hur mycket och vad man värdesätter mest i livet. Å ena sidan vill man utveckla sitt företag å andra sidan vill man ha tid och inte stressa ihjäl sig ?

  2. Först och främst grattis i efterskott till goaste stora lilla killen från oss!! Boken verkar bra!! Jag fattar inte heller hur livet ska gåihop så det kan vara en bra bok för mig med.
    Kram från Oscar o company

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *