En himla mysig dag i lila tröja

Vilken mysig dag det blev idag! Jag hade ju helt och hållet glömt bort att Alvin skulle med till Lund så när jag sa det till honom i morse så blev han alldeles överlycklig. Jag tror att han ofta känner sig lite utanför när det alltid är Mio, Mio, Mio. Men idag åkte vi som sagt alla tre. Vi började med ett besök på barnsmärtenheten där Mio först skulle ner i en gympasal – och Alvin fick till sin stora glädje hänga med. Jag var inne på samtal med en av de andra där så jag fick inte hänga med. Mio blev bättre och bättre under morgonen och har mått hur bra som helst idag. Så skönt!! Trots en dålig start så blev det alltså bra. ♡
Efter barnsmärtenheten så skulle vi direkt till vår privata läkare där både Mio och Alvin skulle undersökas. Det tog läkaren ungefär två minuter, utan att han ens undersökte Alvin, att säga att Alvin hade adenoid! Han sa att det hördes på hur han pratade och andades. Och ja, han har ju enorma problem med andningen och var ju inlagd för nåt år sen när han var förkyld och inte fick någon luft alls. Det var så läskigt. Efter vidare koll sen när han var frisk så rekommenderade en läkare att vi inte skulle göra någonting åt det (operation), men nu säger vår läkare alltså att vi definitivt borde kolla upp det här igen eftersom han bara kan andas med öppen mun och dessutom tycker att det är tungt. OCH eftersom han är så otroligt trött på morgnarna. Men är det inte helt sjukt att han på bara två minuter konstaterade vad han hade. Och ja det var alltså exakt det som läkarna i Malmö sa efter den gången han var inlag. 
Hur som helst, efter den privata läkaren så var klockan halv tre och vi hade inte ätit lunch (Svindåligt för Mios blodsocker) så vi letade genom Lunds otroligt mysiga gator efter någonstans att äta. Jag älskar att gå omkring i Lund. Det är så mysigt.
Och vi hittade – till barnens förtjusning – en thairestaurang, ni vet en sån där med buffé. Kan verka som en bra idé när man är svinhungrig men jäkligt dålig efteråt. 

Det var så mysigt att få en bonusdag så här med barnen, och utan att de var sjuka. 
Vi åt oss alla proppmätta vilket innebär att det inte blir någon middag idag. Ganska dåligt men ingen av oss orkar, så det får bli filmjölk och flingor ikväll. Alvin är iväg och spelar fotboll nu och Mio sitter och gör läxan. Och gissa vad jag gör? Just det ja… rotar fram halsdukar och sånt ur källaren och sista minuten-tvättar inför Åre imorgon. Det ska bli härligt att komma iväg men som vanligt så har jag sån jäkla separationsångest från barnen så här inför. Det är så trist att det tar över själva njutningen. Sen vet jag att när jag väl är iväg så kommer jag njuta till 100%. Det är väl ändå bättre att det är på det hållet. Haha… det hade varit jobbigt om jag alltid längtade ihjäl mig efter att åka iväg och sen bara längtade hem när jag var borta… Ni andra som har barn, hur är det för er? Har ni också sån här ångest inför så att ni helst av allt bara vill binda fast er tillsammans med barnen i soffan hela helgen och mysa? 
PS. Jag tycker att jag gjorde en bra grej för Lunds stadsbild idag i min färgglada tröja. Mio stannade upp och sa “Vilken fin tröja” i morse. Det brukar typ aldrig hända så jag tar det som ett gott betyg!
 
 

32 thoughts on “En himla mysig dag i lila tröja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *