Vad är du stolt över?

God morgon kompisar! Igår spelade jag och Linda in podd, och vi pratade om flera saker (Bra avsnitt om jag får säga det själv), och det är framförallt en sak som jag vill prata om här. Och som jag vill bjuda in er till också. Nämligen: Vadär vi mest stolta över att ha gjort (eller inte gjort) under 2018?
Jag är mest stolt över att jag i somras kom till insikt med att jag inte längre ville springa på som en galning och alltid jobba. Liksom inte ha respekt för min egen tid. Jag kom verkligen till insikt och gjorde en förändring på riktigt. En förändring som är hållbar. Jag har sen dess, slutat att tänka att all min tid är arbetstid,och i de allra flesta fall inte tagit hem jobbet. Visst, jag har hållit på mycket med min föreläsning på helgerna, men jag har fortfarande slutat med att ta hem det vanliga jobbet – det som stressar. Det som har gjort att jag har sagt tusentals gånger: “Mamma ska bara…” Usch vad jag inte gillar den personen. Men så håller jag alltså inte på längre. Och nu på jullovet så har jag som sagt bestämt mig för att min arbetstid är mellan 6-11, eller ibland 12, beroende på när barnen går upp. 
I den bästa av världar så hade jag så klart inte jobbat alls, men just nu funkar inte det. Och det måste jag ju acceptera. Och det gör jag. Jag tycker dessutom att jag har hittat ett alldeles lysande sätt på att att få ihop det utan att det ska gå ut över julmyset och tiden med barnen. 
En annan rutin som jag har fått in – som tillhör det här – är att jag varje vardagmorgon går upp 05.20 och kör 5-15 minuters meditation och sen skriver ner dagens tankar i en bok. 
Så det här är jag alltså stolt över. Hur är det för er? Vad är NI stolta över? Det hade varit så kul om ni vill dela med er… så kanske vi andra kan få inspiration till våra nyårsmål. Puss! ♡
 

96 thoughts on “Vad är du stolt över?

 1. Jag är stolt över att jag vågade ta steget att söka utbildning till Digital Marknadskommunikatör och säga upp mig från mitt arbete för att satsa på något jag länge varit intresserad av att testa 😀

 2. Svar: Ja jag började nu i höst så snart läst första terminen av fyra. Trivs riktigt bra och ska bli kul nu att börja kolla efter LIA plats då vi har 12 veckor i vår 😀

 3. Hej Alexandra!
  Visst är det en skön känsla att vara stolt. Jag är stolt över att jag blev årets UF-lärare på SM i maj men mest av allt för att jag coachade några elever till att inte ge upp sin gymnasieexamen: De två hittade sin inre motivation och klarade det:)
  Gott nytt år!
  Lena

 4. I år är det mina barn som jag är mest stolt över. Dottern som har tagit studenten jobbar som timanställd på en camping, i deras reception. Som numera tycker det är okej att stå i en reception trots att hon är introvert och HSP. Plus kämpar med sitt körkort. Att sonen kom in på den linje och den skolan som var hans första val, El- & energiprogrammet på Universitetsholmen (Malmö). Det var lite högre poäng på denna linje och skola. Som kämpar på rätt bra trots sin muskelsjukdom och diverse smärtor.
  Kanske mig själv lite grann. Som åker iväg och lyssnar på klassisk musik lite här och där. Köpenhamn i juni, Maastricht (NL) i juli. 5-6 januari 2019 ska jag till Amsterdam för en konsert. Då ska du veta att jag har tinnitus 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *