Mio har skadat korsbandet! ?

Jahapp! Nu har Mio skadat korsbandet. HÖJDEN AV OTUR hörni! ?
Vi var på gymmet igår – jag, Mio och Alvin, och när vi hade kört den vanliga styrketräningen så körde de nåt parkourliknande… och vips så hörde jag en duns. Mio låg på golvet och hade landat på knäet och händerna. Han klagade över ont i båda händerna och knäet, och sa att det kändes “konstigt” i knäet. Sen svimmade han. Han har ju gjort det många gånger när han har tagit blodprover så jag har blivit van vid det, vilket gör att det inte är lika skrämmande längre. Fast skrämmande är det. För man tänker ju: HUR LÅNG TID TAR DET INNAN HAN VAKNAR? Och… vad gör jag om han inte vaknar snabbt? ?
Hur som helst… det var en läkare där som kollade hans händer, och som sa att inget var brutet, vilket gjorde att Mio blev lättad. Förstår dock inte varför vi inte bad honom kolla på knäet. Korkat av mig… men jag hade mest bekymmer med att vi inte kom därifrån. Mio kunde inte sätta sig upp utan att hålla på att svimma igen. Så vi var liksom fast där, på golvet, i fyrtio minuter.
Och när vi kom hem och jag skulle kolla hur knäet såg ut så visade det sig att det var dubbelt så stort som det andra. Han kan liksom gå, haltandes, och det gör inte ens särskilt ont. Det som gör ont är när han ska böja benet. Det har han svårt för. Och eftersom jag hade tryckt ganska hårt på knäskålan – utan att det gjorde ont – så trodde jag inte att det var nån fara. Men… med tanke på den enorma svullnaden och på att det ändå gjorde ont och kändes så konstigt, så tyckte KRY att vi skulle åka in till akuten.
Så vi åkte in hela gänget sent igår kväll.
Vi fick komma in väldigt snabbt, och så kom det en ortoped som kände, drog, vred och klämde, och som konstaterade att korsbandet var delvis eller helt av. Röntgen skulle få avgöra. För även om man inte kan se korsband på en vanlig röntgen så brukar det tydligen vara så att barns skelett går sönder lite grann om korsbandet går sönder (eftersom bandet tydligen är starkare) så då skulle man, med största sannolikhet se benflisor, om bandet var helt av alltså.
De såg inga benflisor och tror därmed att det bara är delvis av, så nu ska han till läkare och sjukgymnast i veckan och sen tillbaka till ortopeden om ett par veckor. Halleluja! ?Hur var er lördag? Mindre drama hoppas jag! 
 
 
 

20 thoughts on “Mio har skadat korsbandet! ?

  1. Ja, verkligen – himla otur! Ändå LITE tur att korsbandet inte var helt av med benflisor. (Låter svårbehandlat). Hoppas nu att läkningen går fint. Fin söndag.?

  2. Tips att ringa 1177 istället för KRY i sådana här ärenden. Då dräneras inte vår vanliga sjukvård på pengar, men ni hade säkert fått samma råd.

  3. Men oj! Stackars Mio. Hoppas det går bra med sjukgymnastik och ny läkarbedömning. Krya på dig Mio <3 Tycker du gjorde rätt som använde KRY innan Ni satte er på akuten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *